Kleding Persoonlijk

De schoenenpoetser poetst noest zijn schoenen

Hippe schoenen

Kun jij dit uitspreken zonder je tong te breken? Dan heb je wat mij betreft een lolly verdiend. 🙂 Ik wil het vandaag echter niet hebben over tongbrekers, maar over schoenen. Want dat is wel een beetje een ding aan het worden voor mij; sinds een paar jaar ben ik steeds op zoek naar unieke stappers.

Het is wel grappig eigenlijk: toen ik nog klein was wilde ik het liefst zo onopvallend mogelijke kleding en schoenen: “Doe maar normaal”. Misschien omdat ‘opvallen’ in een boerendorp niet altijd de veiligste keuze was. Mijn sportschoenen waren daarop een uitzondering: die werden steevast gepimpt met gekleurde veters, viltstiften en sporttape.

Van Boots en All Stars naar sneakers

Toen ik in mijn eerste bandje ging spelen, droeg ik op het podium het liefst zwartleren western boots, inclusief sporen. Buiten het podium waren het meestal All Stars. Die droegen alsof er niet eens een zool onder zat; zonder meer de minst comfortabele schoenen ooit. En na een maandje of twee stonken ze een uur in de wind. Maar dat lag misschien meer aan mij.

Toen volgde een periode waarin ik altijd op sportschoenen of sneakers rondliep: na mijn traumatische All Stars-periode was ik waarschijnlijk toe aan wat meer comfortabele schoenen. Ik had wel nette veterschoenen voor mijn werk, maar zodra ik thuis kwam, schopte ik die in een hoek.

Smaak komt met de jaren

Een jaar of vijftien geleden merkte ik dat ik wel klaar was met die sneakers. Nette schoenen spraken me opeens meer aan. Na een stel saaie bruine en zwarte leren schoenen versleten te hebben, begon zich bij mij een beetje smaakgevoel te ontwikkelen voor schoenen. Het mocht ook onderhand wel…

Het begon met een paar schoenen met een print van krantensnippers. Die vond ik te gek, en daarna werd ik steeds enthousiaster over schoenen met een aparte print. En dan loop je al gauw tegen het grootste bezwaar aan: de prijs. De schoenen van Rehab of Lureaux zijn natuurlijk prachtig, maar ze kosten ook een aardig centje. Niet onoverkomelijk, maar toch! Ga je een trapje hoger, dan kom je bij de stappertjes van Floris van Bommel of Mascolori: supervet, maar ook wel héél stevig aan de prijs.

Wil je even echt schrikken, googel dan eens naar de schoenen van Santoni… 0_o

Design schoenen voor een ‘shoestring budget’

Ik vind het dus een sport om leuke designs te vinden in een beetje aantrekkelijke prijsklasse. Merken als Bugatti, Melvin & Hamilton of Mazzeltov hebben regelmatig schoenen die nét even anders zijn, die er nét even wat meer uit springen. En dat voor een prima prijs; rond de zeventig euro. Op dit moment draag ik alweer een tijdje een paar Bugatti’s met een heel fijn slangenleer motief, en het begint inmiddels weer een beetje te kriebelen: tijd voor iets nieuws!

Schoenen shoppen doe ik regelmatig, gewoon bij toegankelijke webshops zoals de OTTO. De kunst is om tussen de ‘gewone’ schoenen net even die aparte modelletjes eruit te pikken; ze zijn er niet altijd, daarom moet je regelmatig even kijken of er iets nieuws is. Dat hoort erbij als je schoenen wil shoppen op een ‘shoestring budget’!

Als je direct allerlei te gekke design schoenen wil zien, dan kun je natuurlijk beter terecht bij Floris van Bommel, maar voor de prijs van een paar Bommeltjes koop ik drie paar schoenen.

Nog even een persoonlijke tip: bij mijn vrienden van OTTO zag ik pas een paar erg vette pullovers van Rusty Neal. Ik kende het merk nog niet, maar ik heb er gauw even een besteld. Dat is natuurlijk wel één van de gevaren van online shoppen: het wordt al gauw ‘shoppen zonder stoppen’… Maar goed, als je er toch bent, check ze even!


Voor tips over online shoppen, lees ook: online shoppen: hoe doe je dat?

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.