Huis & Tuin

De tyrap: vast zonder boren

Een plakzadel is geen attribuut voor de paardensport. Het zijn zelfklevende zadels om kabelbinders zoals een tyrap vast te zetten.

Een plakzadel is geen attribuut voor de paardensport. Het zijn zelfklevende zadels om kabelbinders vast te zetten. De kabelbinder of tyrap kent iedereen. Het is een handig hulpmiddel om bijvoorbeeld snoeren te binden.

Plakken in plaats van boren

Het plakzadel zorgt dat de gebonden snoeren vast blijven zitten en dat is handig bij bijvoorbeeld meterkasten of snoeren tegen een plint. Het bevestigingsmiddel heeft een goede kleefkracht en het voorkomt dat er gespijkerd of geboord moet worden. Vooral in apparaten en schakelkasten worden plakzadels veel gebruikt.

De veelzijdige tyrap

Tyraps, de kunststof riempjes worden niet alleen voor het binden van kabels gebruikt. Er zijn veel huis en tuin toepassingen zoals het repareren van een rits, het ordenen van bagage en het tijdelijk bevestigen van spullen. In feite horen tyraps in elke gereedschapskist. Ze zijn handig in gebruik en zijn sterk. Ze worden zelfs gebruikt bij eerste hulp bij ongelukken. Bij het fietsen om de broekpijpen strakker te maken en menig tent heeft de storm getrotseerd dankzij de tyrap.

De kabelclip wordt ook geplakt

Een gelijksoortig bevestigingsmiddel is de kunststof kabelclip. Het is de kleefvariant van de bekende kabelzadel met spijkertje. Vooral handig wanneer spijkeren minder voor de hand ligt zoals bij bureaus of meubels. De elektriciteitssnoeren kunnen dan strak bevestigd worden zonder het meubel te beschadigen.

Mogelijkheden voor snoeren en draden

Voor het wegwerken van hinderlijke en lelijke snoeren zijn er vele mogelijkheden. Kabelgoten, kabelslangen en kabelspiralen, kabelsokken, kabel grips, kabelbeugels, vloergoten, kabelbruggen en multidozen. Ze verbergen allemaal de draden en zorgen voor een nette aanblik. 

Een gemiddeld bureau heeft een laptop, monitor scherm, een toetsenbord en een draadmuis. Komt nog de printer bij en de bureaulamp. Al de apparaten moeten verbonden worden en dat zorgt voor een kluwen van draden. Dikwijls weet je niet welke stekker bij welk apparaat hoort. Je weet nu hoe je dat ordentelijk kunt regelen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Welke boormachine moet ik hebben? - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:33

    […] is bij uitstek geschikt voor al je schroefwerk maar je kunt er ook prima kleine gaten mee boren in metaal of hout. Een slagschroefmachine heeft geen slipkoppeling; je moet dus wel opletten dat je […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.