Educatief Opvoeding en Ouderschap

3 boeken over duurzaam ouderschap

Wil jij een eco lifestyle? Deze 3 boeken over duurzaam ouderschap helpen je zeker bij, zelfs een duurzaam boek voor kinderen zit hierbij!

Mijn naam is Mirjam Hart en ik ben moeder van drie kinderen: Noah (15), Eli (6) en Filou (3). Sinds een paar jaar proberen wij actief onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Soms gaat dat heel gemakkelijk en sommige beslissingen zijn wat lastiger te maken. Inspiratie voor duurzaam leven vind je op veel plekken. In deze gastblog vertel ik graag iets meer over mijn 3 favoriete boeken over duurzaam ouderschap.

3x boek over duurzaam opvoeden

Als ik mensen vertel dat wij als gezin zo duurzaam mogelijk proberen te leven, is de eerste vraag vrijwel altijd: ‘Hoe dan?”. Alhoewel ik eigenlijk al van jongs af aan erg gedreven ben in milieubewust leven, zijn we er een paar jaar geleden pas echt serieuze stappen in gaan maken. Inmiddels kan ik wel stellen dat we ons een eco lifestyle hebben aangemeten. En deze 3 boeken over duurzaam ouderschap hebben daar zeker bij geholpen!

Wil jij een eco lifestyle? Deze 3 boeken over duurzaam ouderschap helpen je zeker bij, zelfs een duurzaam boek voor kinderen zit hierbij!

Boekentip 1: De Groene Mama- Karin van der Heide

Collega blogger Kari van der Heide bracht vorig jaar het boek ‘De groene mama’ uit. De titel zegt het al, dit handboek voor jonge ouders staat vol duurzame tips. Hoe je milieubewuste keuzes maakt tijdens je zwangerschap en de kraamtijd bijvoorbeeld. Maar ook als je al wat oudere kinderen hebt, is deze gids waardevol. Er staan namelijk ook tips in voor plantaardige cosmetica, milieubewust reizen en plasticvrij leven.

Ben je meteen gemotiveerd geraakt om ook je eerste groene stappen te zetten? Helemaal achterin dit boek vind je een groen stappenplan.

Meer weten? Lees hier mijn volledige review van De groene Mama.

Boekentip 2: Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

Veel duurzame bloggers zien ‘Dit is een goede gids’ van Marieke Eijskoot een beetje als de bijbel van duurzaam leven. Het is een uitgebreid naslagwerk over alle facetten van een milieubewuste lifestyle. Het is een dik boek, opgedeeld in diverse categorieën.
Naast veel informatie die niet alleen op ervaring, maar vooral ook op onderzoek is gebaseerd, vind je hierin interviews met diverse duurzame pioniers. Zowel bekende als minder bekende Nederlanders komen aan het woord en vertellen wat een eco lifestyle voor hen betekent.

Waarom ik dit boek in het lijstje favoriete boeken over duurzaam ouderschap heb opgenomen? Omdat er ook een heleboel adviezen staan voor ouders met kinderen. Welke duurzame kinderkledingmerken er zijn bijvoorbeeld. Zo kun je shoppen met een schoon geweten. Inmiddels is er ook een kids variant van het handboek verschenen. Deze heet: ‘Dit is een goed gidsje’.

Boekentip 3: Leuke Groene Dingen Doen – Naomi Walmsley

Onlangs ontving ik een ontzettend leuk activiteitenboek binnen om te reviewen. Het boek ‘Leuke groene dingen doen’ staat vol met leuke tips voor buiten spelen met kinderen. Spelenderwijs leren kinderen van de natuur en op die manier krijgen ze er ook meer respect voor. Daarom hoort ook dit boek zeker in mijn favorietenlijst thuis.
Het leuke aan het activiteitenboek is dat het heel afwisselend is. Er staan leuke spelletjes is, zoals speurtochten en DIY’s. Maar bijvoorbeeld ook activiteiten als tenten bouwen en recepten waarvan je de ingrediënten in de natuur kunt vinden.
Je hoeft niet in een hutje op de hei te wonen om iets te kunnen doen met deze tips. De activiteiten zijn juist geschikt voor kinderen die in een stad of dorp wonen. De natuur is namelijk overal. Alleen moet je soms iets beter kijken. Ik ben erg enthousiast over dit boek!

Kende jij een van deze drie titels al? En kun jij de lijst misschien nog aanvullen met jouw favoriete boek over duurzaam ouderschap? Ik ben heel benieuwd naar jouw tips!

Liefs Mirjam.
(Duurzame blogger van eengoedverhaal.nu en te volgen op Instagram: @mirjam_hart)


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.