Huis & Tuin

5x tips voor een sfeervolle huiskamer

Je huis extra sfeervol maken is iets wat we allemaal willen. Maar hoe maak je een sfeervolle huiskamer en hoe zorg je voor die warme sfeer?

Je huis extra sfeervol maken is iets wat we allemaal willen. Maar hoe maak je je huiskamer gezellig en hoe zorg je voor die warme sfeer? Want de nieuwste trends volgen betekent lang niet altijd dat je huiskamer er ook gezelliger op wordt. Wij geven je 5 tips voor een sfeervolle huiskamer.

1. Weg met de kale muren

Om te beginnen zijn kalen muren killing voor een sfeervolle huiskamer. Een mooie poster of schilderij aan een muur, een spiegel aan de andere muur en het liefst ook nog ergens een groen hangplantje aan de muur zorgen ervoor dat het al meteen gezelliger oogt in je huiskamer. Bij nieuwere huizen zien we vaak dat er liever niet in de muur geboord wordt, of de muren zijn er niet geschikt voor (denk aan betonnen muren of gipsplaat muren). Daarvoor is een ophangsysteem de ideale oplossing. Een ophangsysteem is een rails die je bovenaan je muur of plafond bevestigt. Vanuit die rails komt een kabeltje naar beneden waar je iets aan op kunt hangen. Stas heeft verschillende ophangsystemen, waaronder het smalste ophangsysteem ter wereld! Zo valt de rails van het ophangsysteem dus minimaal op én je hebt geen gaten in de muur. Zo kun je dus in ieder huis ervoor zorgen dat je muren sfeer uitstralen.

2. Haal de natuur in huis

Breng de natuur in huis met enkele groene planten. De grootte van de planten is afhankelijk van je huis, maar minimaal een grote plant is eigenlijk wel een must. Heb je nog een hoekje over, maak er dan een plantenhoekje van met meerdere kleine planten en werk met hoogteverschillen.
Daarnaast staat een verse bos bloemen ook altijd warm op de eettafel, dus haal 1-2 keer per week een leuke bos bloemen. Dat maakt je ook meteen vrolijk, want het voelt als de lente in huis!

3. Kaarsen

Niets zo sfeervol dan kaarsen! In een sfeervol interieur zijn kaarsen essentieel. Extra leuk als je met de hoogtes van de kaarsen speelt. Plaats hoge kaarsen in combinatie met waxinelichtjes voor een speels beeld. ’s Avonds is het dan natuurlijk wel ook zo gezellig als je de kaarsen aansteekt, want anders is de sfeer toch wel net iets minder warm.

4. Kussens op de bank

Nog een makkelijke manier om je huis gezellig te maken: koop een paar leuke kussens/kussenhoezen. Bij een modern interieur passen grafische patronen en zwart/wit kleuren vaak perfect. Houd je meer van de natuurlijke en exotische look, ga dan voor een kussen met een palmblad erop. En een mooie plaid kan het helemaal afmaken. Ga voor veilig met een mooi warm grijze plaid, of juist wat stoerder met een panterprintje.

5. Een vloerkleed

Een vloerkleed geeft ook heel veel sfeer, zeker een hoogpolig vloerkleed. Bedenk wel goed of jouw huishouden geschikt is voor een hoogpolig kleed, want met kleine kinderen is dat niet altijd ideaal. Er komen dan toch regelmatig kinderen met zand aan de schoenen binnen of vriendjes die niet gewend zijn om hun schoenen uit te doen in een huiskamer. Je hoogpolige vloerkleed wordt er dan niet frisser op natuurlijk en wellicht is een laagpolig kleed dan een betere optie. Ook dat kan een mooie warme touch geven aan je huiskamer.

Tot zover 5 handige tips waarmee je in een handomdraai je huiskamer sfeervoller kunt inrichten.
Heb jij nog een handige tip? Deel hem hieronder in de reacties!
∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Ceramicavloeren
  25 juni 2021 at 11:34

  Goede tips! Leuk om te lezen. Wij hebben sinds kort een keramische vloer en zijn op zoek naar tips om de woonkamer leuk in te richten. Bedankt! Dit gaat zeker helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.