Kleding Persoonlijk

Je bent de schoenen die je draagt!

Schoenen
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Jij daar, met je glimmend nieuwe Guess sneakers! Wist je dat je schoenen van alles kunnen vertellen over je karakter? De Universiteit van Kansas heeft er zelfs een heus onderzoek naar gedaan. Tja; en dan word ik natuurlijk nieuwsgierig… Wat zouden onze schoenen ons allemaal kunnen vertellen?

Nieuwe Tommy Hilfiger schoenen

Ik heb onlangs een paar kekke Tommies aangeschaft, dus ik dacht: laat ik eens even opzoeken wat dat nou over mij zegt! Helaas bleek het onderzoek niet aan merkgebonden resultaten te doen. Jammer! Maar de conclusie die ik zelf getrokken heb, is dat ik gewoon een uitstekende smaak in schoenen heb. 🙂

De Sneaker Freaker

Niet specifiek voor Guess of Tommy Hilfiger sneakertjes, maar toch: de fervente sneakerdrager is een echte levensgenieter! Hij gaat dansend en impulsief door het leven en geniet met volle teugen van alles op zijn pad. Sneaker Freakers hebben vaak een energiek karaker en veel overtuigingskracht. Ze komen dan ook ongestraft weg met de combinatie van felle sneakers onder een maatpak: ze ownen die shit nou eenmaal! Sneaker Freakers hebben ook nooit één paar sneakers; ze beginnen bij vijf paar (tegelijk) pas mee te tellen.

De Ouwe Schoener

“Je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt.” Een beetje stoffig gezegde, en best voor de hand liggend ook. Mensen die op oude (maar goed onderhouden) schoenen rondlopen zijn vaak analytisch en leergierig ingesteld. Ze hechten meer waarde aan kennis dan aan materiële zaken. Mode is aan hen dan ook niet echt besteed; ze vinden het maar oppervlakkig en luidruchtig. Ze zijn vaak wat meer op zichzelf en gaan minder lekker in een groep. Maar hé; ieder zijn meug toch?

De Trouwe Veterschoener

De Veterschoener is betrouwbaar en heeft verantwoordelijksgevoel. Hij hecht aan tradities en zekerheid. Met zijn geveterde stappers staat deze family man stevig in het leven. De ene dag trekt hij ze misschien wat strakker aan dan de andere, maar die solide basis is er altijd. Het voelt natuurlijk ook prettig; zo’n schoen die je voet veilig omsluit en die past als een (hand-)schoen.

De Sociale Sandaal

De Sociale Sandalen zijn warme en zorgzame typjes. Ze hebben meer aandacht voor de behoeften van een ander dan voor zichzelf. De hele dag lopen ze het vuur uit hun sloffen voor iedereen die het nodig heeft, dus hoe hun schoenen eruit zien vinden ze niet zo belangrijk. Als ze er maar de hele dag op vooruit kunnen zonder ’s avonds last van hun voeten te krijgen. Mijn kinderen overigens lopen het liefst de hele dag op kinder sandalen. Want kennelijk zitten ze gewoon heel erg lekker, lopen ze goed en het goede nieuws is dat bijvoorbeeld Shoesme kindersandalen er gewoon wél heel erg leuk uit zien.

De Shiny Shoester

Bijna iedere sollicitant zegt het met stellige overtuiging: “Ja, ik ben wel een perfectionist”. Soms kan één blik onder de tafel dat direct bevestigen. De echte perfectionist heeft namelijk glanzend gepoetste schoenen! De Shiny Shoester houdt van orde en absolute perfectie. Pas als alles tip-top in orde is, kan de Shiny Shoester genieten. Vaak heeft hij voor alles een vaste structuur; eerst de linkerschoen, niet op de witte tegels, altijd 7 keer kauwen. Je moet ervan houden.

De Passie-voor-Printer

Mensen die van fleurige en veelkleurige prints op hun schoenen houden, zijn vaak romantisch aangelegd. Ze zijn gevoelig, maar scherp van geest. De Happy Printer is een beetje artistiekerig aangelegd en wil graag in iedere situatie als ‘uniek’ gezien worden. Hun schoenen zie ze dan ook als een subtiele manier om altijd opgemerkt te worden. Zonder ook maar een woord te zeggen of een vinger uit te steken. Ik hou d’r van! 🙂

De Comfy Crusader

Geen excentrieke of buitenissige patas, maar ook geen saaie stappers: de Comfy Crusader gaat voor comfortabele, maar toch hippe schoentjes. Altijd zoekend naar de balans tussen praktisch en mooi, yin en yang, linkerschoen, rechterschoen. De Comfy Crusader vertoont conflictvermijdend gedrag en drijft lekker met de stroom mee. Met die flow gaan ze lekker in groepen, waardoor niemand echt grip op ze kan krijgen.

De Steltloper & De Bordeelsluiper

Oftewel: vrouwen op hoge hakken en mannen op loafers. Ze zijn ambitieus en gaan 100% voor succes. IJdel zijn ze ook, maar vooral gefocust: ze moeten en zullen slagen! Op hun stiletto’s onder hun Dior, dan wel hun penny loafers onder hun Van Gils; de Steltloper en de Bordeelsluiper stappen zelfverzekerd en stijlvol over hun Road to Success.

Ik weet nog niet precies in welke categorie ik zelf pas; ik draag sneakers, maar óók puntschoenen met prints. Zit ik dan in een identiteitscrisis? Of heb ik gewoon een brede smaak? Of misschien moeten we dergelijke onderzoeken met een korreltje zout nemen en gewoon lekker aantrekken waar we ons goed bij voelen…


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.