Huis & Tuin

5x slimme tips voor je wasdroger

Je wasdroger optimaal gebruiken: dat wil toch iedereen? Met deze 5 slimme wasdroger tips gebruik je je droger op de juiste manier.

Als je een wasdroger in huis hebt zal je het met me eens zijn: dat apparaat is onmisbaar! Als je geen wasdroger in huis hebt, heb je er waarschijnlijk nog nooit een gehad én heb je, verwacht ik, voldoende ruimte om je was (binnen en eventueel buiten) op te hangen. Dan heb je wellicht inderdaad geen wasdroger nodig, hoewel ik het zelf daar niet mee eens ben: ondanks genoeg ruimte hier in huis om de was op te hangen, zweer ik bij onze droger. De handdoeken die er heerlijk zacht uitkomen, de was die ik allemaal niet hoef op te vouwen en de snelheid waarmee iets droog is: allemaal voordelen waar ik blij van word. Daarom wil ik ook zo lang mogelijk met mijn wasdroger doen. Hoe ik dat doe lees je in deze blog met 5 slimme wasdroger tips.

1. Een goede wasdroger is essentieel

Om te beginnen is het essentieel dat je een goede wasdroger hebt. Heb jij nog een oude wasdroger in huis staan van 20 jaar oud? Geloof me, het is tijd voor vervanging. Misschien werkt hij nog wel, maar de hoeveelheid stroom die dat ding waarschijnlijk gebruikt is niet om over naar huis te schrijven. Dus heb je nog een oudje, of nog erger: helemaal geen wasdroger? Ga dan op zoek naar een nieuwe. Op de website van Populair Product vind je de beste wasdrogers van 2021, dus met een van deze wasdrogers zit je altijd goed!

2. Wat mag er in de wasdroger?

Ja, soms is het best een dilemma: to dry or not to dry. Zou je fijne shirt nu wel of niet krimpen in de droger? Gelukkig hebben we daar op de eerste plaats de kledinglabels. Check even in het labeltje of dat fijne shirt wasdroger-proof is.
Nu moet ik wel bekennen: bij mij gaat er veel kleding met een gooi-dit-niet-in-de-wasdroger label tóch gewoon de wasdroger in. Nieuwe kleding niet, maar na een keer of tien wassen durf ik het eigenlijk altijd wel aan. Waarschijnlijk omdat het in vijf jaar tijd nog nooit misgegaan is: ik heb er nog nooit een naveltruitje aan over gehouden.
Ook al je beddengoed (tenzij van een bijzondere stof) en handdoeken kunnen rechtstreeks de wasdroger in. Heerlijk dat je die grote stukken stof niet op hoeft te hangen én het komt er heerlijk luchtig en zacht weer uit.

3. Wat mag er dan niet in de wasdroger?

Mocht je nu op zoek zijn naar wat niet in de wasdroger mag, dan help ik je bij deze een handje. Om te beginnen is het niet handig om zijden stoffen en kunstleer in de droger te stoppen. Daar wordt het niet beter van, zeg maar. Ook kledingstukken met glitters of pailletten zou ik niet in de wasdroger doen.

Wat ook niet in de wasdroger kan, is zeer natte kleding. Bijvoorbeeld kleding die je met de hand gewassen hebt en dus niet eerst in de wasmachine gecentrifugeerd is. Het mág wel, maar het heeft weinig zin. Je wasdroger krijgt die natte kleding echt niet droog binnen één keer draaien. Wat dan verstandiger is, is de kleding eerst even in de wasmachine te doen met een centrifugeer programma, en daarna in de wasdroger.

4. Houd je aan het vulgewicht van de wasdroger

Het kan natuurlijk heel verleidelijk zijn om die hele wasdroger vol te proppen, want ja, het past nu eenmaal. Maar dat is helaas niet handig, want de kans dat je er dan ook droge was uithaalt, is klein. Daarnaast is het ook echt niet goed voor je machine, het kan namelijk storingen opleveren. Houd je altijd aan het vulgewicht van de wasdroger voor het beste resultaat.

5. Je wasdroger schoonmaken

Misschien sta je er niet altijd bij stil, maar de wasdroger is een apparaat dat wel vraagt om wat verzorging. Niet veel, maar het moet wel gebeuren. Na iedere 2-3 wasbeurten is het belangrijk om de stoffilters (het pluizenfilter en de condensor) even schoon te maken. Dat is een kwestie van het stof er afschuiven en weggooien; een klusje dat binnen een halve minuut geklaard is.
Iedere 1 à 2 maanden is het verstandig om met de stofzuiger even de ruimtes schoon te zuigen waar de filters zitten. Zo heb je alle losse stofjes ook snel weg.






∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.