Huis & Tuin Speelgoed, Spellen & Spelen

5x het leukste buitenpeelgoed voor kinderen van 3 tot 8 jaar

In deze blog lees je 5 tips voor het leukste buitenspeelgoed voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Van schommels tot een kinderstep!

Buiten spelen is voor veel kinderen gelukkig het leukste wat er is. Ik zeg gelukkig, omdat we helaas ook steeds meer kinderen zien die liever binnen blijven spelen, of gamen, beter gezegd. En natuurlijk begrijp ik dat op een koude, regenachtige dag, maar in de lente, de zomer en de herfst moet het toch de normaalste zaak van de wereld zijn dat je kinderen lekker iedere dag buiten spelen?
Waar het ene kind met gemak de hele dag zonder echt speelgoed zich heerlijk buiten kan vermaken, heeft het andere kind wel wat meer uitdaging in de vorm van speelgoed nodig. In deze blog lees je 5 tips voor het leukste buitenspeelgoed voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Lekker steppen!

Een van de grote favorieten hier bij ons is de step. Het grote voordeel aan een kinderstep is dat ze vaak jaren meegaan. Zo staat de stuntstep van mijn zoon al minstens drie jaar in de garage en er wordt toch zeker wekelijks wel een keer mee gespeeld. Toch knap, voor speelgoed dat al drie jaar oud is. Genoeg speelgoed hier in huis dat na een weekje al niet meer aangekeken wordt!

Schommelen

Vind je je kind nog iets te jong om echt zelfstandig buiten op een speelveld te gaan spelen, dan is het natuurlijk een goede oplossing om je eigen tuin om te toveren tot een speelparadijs. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet groots uit te pakken hiervoor: alleen al een houten schommel staat garant voor veel plezier in de achtertuin! Je zult versteld staan hoe vaak je kind eventjes buiten gaat schommelen, en ook hier geldt dat de schommel jarenlang plezier zal brengen. Misschien kruip je er zelf nog wel eens op zo af en toe!

Trampoline

Een trampoline is wat mij betreft ook écht een aanrader. Leuk voor de allerkleinsten om lekker op te kruipen en wiebelen, en stoer voor de allergrootsten om tricks op te doen. Van salto’s tot backflips, het komt allemaal voorbij…en ik houd mijn hart soms wel vast hoor. Zelf hebben wij de trampoline niet in de grond ingebouwd, dus hij staat op hoogte. Wel hebben we er een veiligheidsnet omheen, zodat het veilig is.

Skateboard of skeelers

Een skateboard of skeelers is het ideale buitenspeelgoed voor kinderen die graag lekker actief bezig zijn. Wel nog even een tip bij dit speelgoed: als je ergens woont waar alleen maar vervelende stoeptegels en straten zijn om te skeeleren of skateboarden, dan is het de vraag of dit een slim cadeau is. Maar als je in de buurt van een fijn geasfalteerd fietspad woont bijvoorbeeld, of nog beter, in de buurt van een skatebaan, dan is dit cadeau zeker weten een schot in de roos!
Daarnaast nog een laatste tip: koop bescherming, zeker voor de knieën en handen in het begin, en wellicht ook voor de ellenbogen en het hoofd.

Waterspeelgoed

Voor de warme dagen in de zomer is er eigenlijk geen leuker buitenspeelgoed dan waterspeelgoed. Denk aan waterbanen waar je buiten bootjes doorheen kunt laten varen, een rondspuitende octopus die iedereen in de tuin nat sproeit, een zwembad of zelfs gewoon een waterglijbaan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk kun je het ook wat kleiner aanpakken met waterpistolen en waterballonnen. Wat ook een leuke activiteit met water is, is gekleurd water maken door middel van kleurstof. Dit voeg je toe aan water en zo kun je allerlei kleuren water maken. En met dat water kun je misschien weer iets moois op de stoeptegels maken!

Tot zover onze top 5 van het leukste buitenspeelgoed voor kinderen. Waar speelt jouw kind het meeste mee buiten? Laat het hieronder in de reacties weten!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    5 onmisbare items in een kindvriendelijke tuin - blogpapa.nl
    17 februari 2023 at 06:33

    […] spelen is natuurlijk wat je voor je kind graag wil. Een klimtoestel, een schommel. een rekstok, een glijbaan: alles kan! Natuurlijk afhankelijk van hoe groot je tuin is en hoeveel ruimte je hebt. Maar dat er […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.