Persoonlijk

5 tips voor iedereen die een zwembad in de tuin wil

zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin, wie droomt er niet van? En dan bedoel ik natuurlijk niet zo’n opblaaszwembadje, maar een échte. Zo een waar wij papa’s gewoon een bommetje in kunnen doen en onze kinderen kunnen soppen. We hebben het dan over een zogenoemd frame zwembad. Is dit misschien het familiezwembad dat jij ook graag in je tuin wil? Top, dan zit je hier goed, want ik heb 5 handige tips voor je!

1. Meer dan alleen het zwembad

Houdt er met een groot familiezwembad rekening mee dat je meer nodig hebt dan alleen het zwembad. Om te beginnen is het bij dit soort formaten zwembaden echt belangrijk dat je een zwembad met pomp neemt. Een groot zwembad moet namelijk goed gereinigd worden, zodat je er ook echt de hele zomer plezier van kunt hebben. Bij de meeste zwembaden met frame zit vaak een pomp bij de aankoop. Mocht dat niet zo zijn, zorg er dan voor dat je een losse pomp erbij koopt. Houdt hierbij rekening met de capaciteit van de pomp: deze moet voldoende zijn voor de grootte van het zwembad.

Mocht er geen trap inbegrepen zitten bij het bad dat je koopt, dan is het ook interessant om daar eens naar te kijken. Je klimt namelijk een stuk gemakkelijker in je zwembad als je gewoon op een trapje kunt klimmen, in plaats van dat je over de rand heen moet klimmen.

2. De vorm van het zwembad

De vorm zal in de meeste gevallen afhankelijk zijn van de grootte van je tuin en van je voorkeur. De een vindt een rechthoekig zwembad mooier en de ander een rond. En dan heb je natuurlijk ook nog het zwemgemak: Wil je echt een beetje heen en weer kunnen zwemmen dan is een rechthoekig zwembad de beste keuze, mits deze groot genoeg is. Daarnaast is een rechthoekige vorm ideaal om naast een muur te plaatsen of in de hoek van de tuin. Een rond zwembad zal je eerder centraal in de tuin plaatsen, zodat het mooi uit komt.

3. Budget

Natuurlijk valt of staat alles met budget dat je voor je zwembad over hebt. Waarschijnlijk heb je al wel wat onderzoek gedaan en heb je gezien dat een zwembad met frame prijzig is. Mocht je deze zwembaden te duur vinden, dan kun je het beste kijken naar opblaasbare zwembaden of een easy set zwembad.
Mocht je het budget er wel voor over hebben, dan geldt in de meeste gevallen: hoe steviger het frame en het materiaal, hoe duurder.

4. Je zwembad plaatsen

Wanneer je er klaar voor bent om je zwembad in je tuin te gaan plaatsen, dan is het belangrijk om dat te doen op de plek in de tuin waar het het meest waterpas is. Je wil het zwembad niet plaatsen op een gedeelte in je tuin waar het schuin afloopt. Houdt er rekening mee dat je ongeveer twee tot drie uur bezig bent met het opzetten van het zwembad. Mocht je al ervaren zijn in het opzetten van een frame zwembad, dan ben je waarschijnlijk in een uurtje wel klaar. Valt reuze mee, toch?

Het is verstandig om een stevig grondzeil of zwembadtegels van foam onder het zwembad te leggen. Hiermee voorkom je schade. Met name de zwembadtegels zijn wat mij betreft een aanrader. Ze bieden de juiste bescherming én ze zijn fijn om op te lopen als je uitgepoelied bent.

5. En na de zomer…opbergen!

Houd er ook rekening mee dat je na de zomer het zwembad weer op moet ruimen en ook ergens moet opbergen. Soms is dat een punt waar niet altijd rekening mee wordt gehouden en wat voor verrassingen kan zorgen. Je hebt namelijk heel wat opbergruimte in je schuur of garage nodig voor je framezwembad.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Vijf tips om het hele jaar te genieten van je tuin - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 13:21

    […] In de winter zitten we toch grotendeels binnen en dat is jammer. Want hoe leuk is het om het hele jaar van je tuin te kunnen genieten? Ook in de winter en tijdens regen kan je namelijk gewoon nog dat buitengevoel hebben. Hoe? Ik geef je graag vijf tips om het hele jaar te genieten van je tuin! […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.