Persoonlijk Vakantie & Reizen

Ik wil weer op vakantie!

Parkvakantie in Drenthe
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

We zitten al bijna een jaar opgescheept met corona. En hoewel het me allemaal niet eens tegenvalt met alle maatregelen en beperkingen, is er één ding waar ik inmiddels wel weer eens écht aan toe ben: vakantie! De vraag is alleen nog even: hoe?

“Nu even niet dus!”

Wij zijn grote liefhebbers van zonvakanties: een eindje vliegen en dan een paar weken heerlijk aan het zwembad liggen. Met lekker eten en drinken, veel spelen en spelletjes doen met zijn allen en af en toe wat cultuursnuiven en activiteiten ondernemen. Maar ja: dat zit er waarschijnlijk nog even niet in. En het zou ook niet goed voelen, eerlijk gezegd.

Dus zijn we eens gaan bekijken wat er allemaal wél mogelijk is. En wat blijkt: hartstikke veel dus! Nou willen we liever nog even niet naar een bomvol all-in resort in Griekenland of Turkije. Niet dat we per se bang zijn voor corona, maar we gaan het natuurlijk ook niet opzoeken. En zo kwamen we eigenlijk vrij snel uit bij: een parkvakantie!

Parkvakantie

Lekker je eigen huisje, voorzien van alle gemakken. Een zwembad vlakbij, veel natuur en ruimte om lekker in te spelen, een speeltuin en allerlei andere faciliteiten.

Wat ik een prettig idee vind bij een parkvakantie: je kunt enerzijds van alles ondernemen, overal naartoe gaan en de kinderen kunnen altijd wel aanspraak vinden. Anderzijds heb je ook de mogelijkheid om je even lekker terug te trekken in de privacy van je eigen huisje. Even heerlijk cocoonen, een spelletje doen, gezellig samen koken en eten.

Zeker in deze tijden vind ik zo’n parkvakantie eigenlijk ideaal: ongeacht welke maatregelen er gelden, je kunt je er altijd prima aan houden en tóch genieten van een fijne vakantie. Daarbij; onze zomers worden steeds warmer en droger, dus we hoeven niet eens ver weg om toch een lekker kleurtje te krijgen 🙂

Waarheen leidt de weg?

Volgende dilemma: waar gaan we naartoe? Binnen Nederland kun je al zoveel verschillende kanten op, om over het buitenland nog maar te zwijgen. Maar goed; gezien de huidige trubbels gaan we maar niet te ver weg, lekker weg in eigen land vinden we wel prima. Daarbij; zo steunen we ook de Nederlandse economie toch ook weer een beetje.

Aangezien we zelf in Oost-Brabant wonen, kennen we in Brabant en Limburg inmiddels wel de weg. We hebben daar al verschillende weekendjes, mid-weekjes en vakanties doorgebracht op allerlei parken. Tijd voor een ander hoek van het land.

Op naar het land van Bartje!

In Zeeland ben ik vroeger als kind vaker op vakantie geweest, weliswaar altijd op campings, maar toch: ook dat deel van Nederland ken ik dus al. Na even rondgegoogeld te hebben, kwam ik uit in Drente. Pardon; Drenthe. Ergens tussen mijn lagereschooltijd en nu schijnt er een ‘h’ bijgekomen te zijn.

Drenthe dus; hoezo was dat ook alweer ‘het land van Bartje’?

Bartje Bartels is de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Anne de Vries (wat overigens een man is). Het boek schetst een mooi en erg vermakelijk beeld schetst van het voor-oorlogse Drenthe, maar het was ook de inspiratie voor een tv-serie. En daarin riep Bartje, toen zijn vader weer eens bruine bonen opschepte en opriep voor het gebed: “Ik bid niet veur brune bonen!”

Parkvakantie Keuzestress

Op de website van Parkvakanties.nl vond ik maar liefst 37 vakantieparken in Drenthe. Succes met kiezen… Gelukkig werden er drie parken uitgelicht, dus daar ben ik maar mee begonnen 🙂 En voor je het weet ben je een half uur lezen verder en heb je nog veel meer zin in vakantie!

Hoewel je natuurlijk een vakantiepark kiest op basis van je eigen voorkeuren , kan ik je van harte aanbevelen om eens te kijken naar De Huttenheugte met het naastgelegen Plopsa Indoor. Niet dat je daar naartoe hoeft hoor: het park zelf heeft naast een erg mooi en leuk zwemparadijs tal van attracties!

Vakantiepark De Huttenheugte

Van paintball tot een escape room en van een outdoor klimparcours tot een indoor Action Factory boordevol activiteiten en attracties voor alle leeftijden; De Huttenheugte is wel echt een uniek vakantiepark. Zelfs een kinderboerderij en een 100 meter lange zipline baan ontbreken niet. Kortom: voor elk wat wils!

Het vakantiepark is weliswaar geopend, maar met corona-beperkte faciliteiten. Vanaf 10 februari kun je (als het goed is) weer terecht in het waterpark, de horecagelegenheden en de indoor faciliteiten. Ook de beestjes blijven tot die tijd op stal.

Drenthe is zo gek nog niet

Drenthe blijkt stiekem best wel veel te bieden. Ik dacht eigenlijk dat de grootste aantrekkingskracht van deze provincie juist school in het feit dat er vooral heel weinig was. Het is de dunstbevolkte provincie van Nederland, en ook de minst stedelijke: zelfs de hoofstad Assen heeft maar zo’n 68.000 inwoners.

Ik wist al dat er hunebedden te zien zijn (ruim 50!), maar er ook een erg mooi Boomkroonpad

Maar buiten heel veel natuur, wandelpaden en parken, is er dus van alles te doen. In Assen vind je bijvoorbeeld het Drents Museum en natuurlijk het TT Circuit waar de jaarlijkse TT van Assen wordt gehouden. Leuke quizvraag: “TT” staat voor “Tourist Trophy”. (Weet bijna niemand!)

In Emmen kun je vanaf 10 februari weer naar het superleuke Wildlands Adventure Zoo. Het all-in attractiepark Drouwenerzand hoopt op 2 april haar deuren weer te openen.

Het wordt een parkvakantie!

Samenvattend: wij gaan dit jaar waarschijnlijk voor een lekkere parkvakantie in Nederland. En Drenthe zou zomaar eens onze bestemming van 2021 kunnen worden. Zo zie je maar: corona kan ook wel eens iets positiefs opleveren! Nieuwe tijden, nieuwe keuzes; er is nog zoveel te ontdekken 🙂


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.