Huis & Tuin

Hoe voorkom jij valpartijen met dit gladde weer?

Hoe voorkom jij valpartijen met dit gladde weer?

Het is winter, en dat betekent (hopelijk) sneeuwpret en heel wat gezellige avonden aan het warme haardvuur! Maar de winter is ook het seizoen waarop het risico op valpartijen een stuk hoger ligt, vooral door een gladde ondergrond. Als je valpartijen wilt voorkomen bij glad weer, dan is het belangrijk dat de juiste maatregelen treft. Een van de beste hulpmiddelen daarbij is strooizout.

Wat zijn nu precies de voordelen van strooizout en waarom zou je het moeten gebruiken om de ondergrond op straat en aan je voordeur minder glad te maken? Alles wat je wilt weten, lees je in het onderstaande overzicht!

Alles over strooizout

Strooizout is een soort van zout, natriumchloride genaamd, dat gebruikt wordt om gladde wegoppervlakken en andere ondergronden minder glad te maken. Het kan gaan om de openbare weg, maar dergelijk zout wordt ook vaak gebruikt aan de voordeur of de ingang van een openbaar gebouw. Strooizout is vooral van belang in de winter als het ijzelt of sneeuwt, en zelfs bij regen en lage temperaturen. Wat zijn nu precies de voordelen van strooizout?

1. De weg veilig maken

Eerst en vooral maakt kwalitatief strooizout de ondergrond een stuk minder glad. Dit gebeurt doordat het zout het vriespunt van het water op de ondergrond lager wordt, waardoor het dus minder snel een glad oppervlak veroorzaakt. Op die manier kan dergelijk zout tal van problemen voorkomen, zoals het slippen van auto’s op de weg of een valpartij door een spelend kind. Kortom, strooizout is een must-have voor wie zijn eigen oprit of een stuk van een speelstraat veiliger wil maken!

2. Gemakkelijk te gebruiken

Daarbij is goed strooizout ook relatief gemakkelijk te gebruiken. Dergelijk zout komt in zakken of een andere verpakking en kan gemakkelijk over de gewenste plaats gestrooid worden. Op de openbare weg wordt vaak gebruik gemaakt van strooizout wagens, die in korte tijd een grote oppervlakte kunnen bewerken. Wil je je oprit, terras of een stukje van je eigen straat bestrooien, dan kan dat echter ook. Bij een speciaalzaak vind je meer dan genoeg oplossingen!

3. Voor alle winterse weersomstandigheden

Een ander voordeel van dergelijk zout is dat het bij verschillende weersomstandigheden gebruikt kan worden. Zo kan men het zout preventief strooien, bijvoorbeeld als er sneeuw of ijzel wordt voorspeld. Op die manier wordt meteen korte metten gemaakt met het risico dat daarbij komt kijken. Er kan ook naderhand zout worden gestrooid, waardoor het risico op toekomstige valpartijen een stuk kleiner wordt. Het enige criterium is dat de temperatuur rond het vriespunt ligt en niet te hoog of te laag. Enkel dan kan het zout goed zijn werk doen en wordt de ondergrond ook degelijk minder glad.

Vertrouw op de kwaliteit van strooizout, voor een veilige omgeving

Gladheid op de openbare weg of in een speelstraat kan een heus risico vormen voor de veiligheid van volwassenen én kinderen. Het gevaarlijke is dat gladheid niet altijd zichtbaar is en dat een ondergrond ook bij droog weer glad kan zijn. Het is dus altijd belangrijk om voorbereid de winter in te zetten en alvast strooizout aan te kopen.

Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit? Vertrouw dan op het aanbod van een gespecialiseerd verdeeld van strooizout. Zo krijg je waarde voor je geld én kan je altijd handig advies inwinnen over het gebruik van het zout en de verschillende mogelijkheden. De winter is leuk, vooral voor kinderen die graag in de sneeuw spelen, maar er komen ook risico’s bij kijken. Haal strooizout in huis en je kan het risico op valpartijen al drastisch verminderen en je eigen oprit, terras en woonomgeving een stuk veiliger maken!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Motorrijden in de winter: let op deze 3 zaken - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:01

    […] juist op het moment dat je die grip uitstekend kunt gebruiken, namelijk bij een grotere kans op gladheid. Vooral wanneer je moet stoppen, bijvoorbeeld voor een stoplicht, koelen de banden snel af. Het is […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.