Educatief Gadgets

Met de HeroMask leer je spelenderwijs een nieuwe taal!

Het is bewezen dat kinderen een stuk makkelijker een vreemde taal leren dan als je iets ouder bent. Een taal leren kun je op verschillende manieren doen, meestal leer je de beginselen op school of omdat 1 van je ouders een andere taal spreekt. Je kunt ook Engelse series of films gaan kijken, maar nog leuker is het om te doen met de HeroMask!

Spelenderwijs een nieuwe taal leren met de HeroMask

We leven in een wereld waar de telefoon en andere digitale apparaten niet meer weg te denken zijn. Kinderen weten hoe klein ook al precies het allemaal werkt en kinderen hebben ook steeds jonger de beschikking over een eigen mobieltje. Als ouders heb je niet altijd meer het overzicht omdat kinderen ook voor school vaak achter een beeldscherm moeten kruipen, ze spelen een spel, kijken een filmpje of ze moeten contacten onderhouden zoals hier in huis wel eens naar voren komt.

Hoe leuk en handig is een HeroMask dan? Nou, heel handig want op deze manier vang je 2 vliegen in 1 klap. Jouw kind kan gewoon lekker zijn telefoon gebruiken en ondertussen een taal leren! 
En hoe? Met een hele toffe VR- bril: de HeroMask! Met een Virtual Reality bril gebruik je een soort van computer techniek waardoor het lijkt of je in een hele andere wereld zit. Door de speciale bril wordt de echte wereld vervangen door een computer wereld.

heromask

Met de HeroMask heb je een echte VR- bril in huis en deze gebruik je in combinatie  met een mobiele telefoon. In de doos zit een code en deze kun je activeren en op deze manier krijg je toegang tot verschillende spelletjes waarbij je een nieuwe taal kunt leren. Je stopt een mobieltje in de bril en je kan beginnen.

Je hebt de keuze uit verschillende talen, zo kun je met elke taal alvast een start maken

  • Chinees
  • Spaans
  • Duits
  • Engels
  • Frans.

In het spel kun je zelf kiezen wie je bent. Ga je het spel spelen als dino, motorrijder of een drone? Vervolgens maak je de keuze wat je wilt leren, dit kunnen verschillende dingen zijn zoals kleuren, drinken, vlaggen of verschillende groentes. Als je op de startknop drukt komt het spel tot leven. Je beweegt tijdens het spel je hoofd om zo de goede antwoorden te kiezen. Leuk is natuurlijk om steeds jouw score te verbeteren.

Voor wie is deze HeroMask bedoeld?

De HeroMask richt zich met het leren van een taal op kinderen van 5 – 12 jaar. Een taal leren vanaf deze leeftijd is goed te doen en op deze leeftijd kun je ook goed uitleggen hoe de bril werkt.
Toch kun je deze VR- bril door iedereen in het gezin laten gebruiken. Ben je geen taal aan het leren dan is een VR- bril super tof om filmpjes mee te kijken of andere spellen te spelen. 

Conclusie

Een VR- bril heeft iets magisch. Toen ik mijn zoon vertelde dat hij een VR- bril mocht uitproberen sprong hij een gat in lucht nog voordat hij wist wat de bedoeling was. Het installeren was makkelijk en hij kon zo beginnen. Hij vond het heel grappig en super leuk om Engels (en andere talen) op deze manieren te leren. Hij gaf aan op deze manier is het heel leuk en merk je eigenlijk niet dat je aan het oefenen bent, ze zouden dit voor meer vakken moeten maken!

Zelf heb ik natuurlijk ook even de VR- bril opgezet en je merkt dat je even moet wennen aan je balans, maar eenmaal goed dan zit je ook echt helemaal met je neus in het filmpje of spel. Het is een ontzettende leuke manier om educatief bezig te zijn en ik weet zeker dat je een kind op deze manier wel aan het leren krijgt.

Met de Heromask leer je spelenderwijs een nieuwe taal!

Zelfs oma is enthousiast!

We hebben de bril regelmatig in gebruik, maar we moeten bekennen dat het niet alleen om een taal te leren is. Een film kijken of een rondje in de achtbaan is zeker topfavoriet.
Hier heeft iedereen hem op gehad en ook oma is helemaal om. Oma vond het geweldig, ze kon er geen genoeg van krijgen.

Het is ontzettend mooi gemaakt  en het is prachtig om te zien en te voelen. Door op deze manier iets te doen. Door de VR- bril word je helemaal 1 met de film , het leren van de taal of een rondje in de achtbaan. 

Een VR- bril is een dikke hit en zeker een aanrader! Als juf ben ik ook zeker om, hoe gaaf is het als je spelenderwijs kunt leren.

Ook enthousiast geworden? Je shopt de HeroMask via Amazon voor € 54,-.


Deze review is geschreven door Xenia


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.