Vakantie & Reizen

Goed voorbereid op reis: dat doe je zo!

Goed voorbereid op reis: dat doe je zo!

Reizen. Niet iedereen is ervoor in de wieg gelegd en niet iedereen heeft het geld ervoor over, maar als dat wel het geval is, zal je je goed moeten voorbereiden. Je kunt natuurlijk avontuurlijk een vliegticket kopen en wel zien waar het schip strandt, maar als het avontuurlijke niet in je bloed zit, kun je er maar beter voor zorgen dat je je zaken op orde hebt. Wat valt er voor te bereiden? Kijk maar mee.

Verblijf regelen

Als je voor een lange tijd wegblijft, zul je toch ergens moeten overnachten. En als je rondreist, zul je ervoor moeten zorgen dat je voor elke nacht weer een goede accommodatie hebt. Je kunt kiezen voor een hotel, maar veel mensen kiezen ook voor een Bed en Breakfast of voor het huren van een huis of appartement via Airbnb. Dat scheelt geld en je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand. Een boeking doen is zo gedaan. Let er wel op dat je niet voor de servicekosten hoeft te betalen. Dit doet de verhuurder namelijk al en de huurder hoeft dit niet ook nog eens te betalen. In eerste instantie moet je ze bij de boeking natuurlijk wel betalen, maar je kunt de kosten later terugvragen. Dat kun je via airbnb servicekosten terugvorderen regelen. Zij verzamelen aanvragen en vervolgens gaan zij proberen de kosten terug te vorderen. Je kunt dit ook zelf proberen met een brief, maar helaas blijkt in de praktijk dat Airbnb hier geen positief antwoord op geeft. Daarom kun je het via dit bedrijf doen. Als het hen lukt om je kosten terug te krijgen, krijg je 75% hiervan teruggestort op je rekening. 25% van het bedrag gaat naar dit bedrijf voor de moeite en het regelen.
Mocht het onverhoopt niet lukken om je servicekosten terug te krijgen, dan kost het je ook helemaal niets: dit bedrijf werkt namelijk op basis van no cure, no pay. Goed geregeld dus!

Lijstjes

Het klinkt misschien niet zo spannend, maar het is wel zo slim om verschillende lijstjes te maken. Zo kun je vanzelfsprekend een lijstje maken met alles wat je in je koffer moet stoppen, maar ook een lijstje met de verwachte kosten, de plaatsen die je wilt bezoeken en de activiteiten die je wilt ondernemen. Op deze manier vergeet je niks en ga je goed voorbereid op pad!

Kleding

Vaak vergeten we hierin goed vooruit te denken, maar het is wel nodig. Ook al ga je in de zomer reizen, dan nog kunnen er dagen en nachten zijn waarop het niet warm is. Niet zo fijn als je dan in je korte broek en slippers moet zitten rillen. Zorg er daarom voor dat je voor alle soorten weer klaar bent. Korte luchtige kleding, warme lange broeken en truien en ook zeker goede wandelschoenen. Het ziet er misschien leuk uit om op je slippers een citytrip te doen, maar je voeten zullen je bedanken als je toch kiest voor een stevige schoen met voldoende steun.

Ben jij iemand die graag de hele wereld over reist? Hoe zorg jij ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.