Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Tomato • | Het vlugge kaartspel

Kinderen entertainen is soms best lastig. Zeker als je het beeldschermgebruik wil reduceren. Eerlijk is eerlijk: als ik ze de hele dag toegang geef tot een scherm, dan pakken ze die kans. Een kort spelletje kan ze net even uit het hang moment halen. Dit tomaten spel is een lekker kort en krachtig spel. Lees hier onze review van Tomato!

Het spel Tomato is in de vorm van een tomaat, met als opdracht: wie raakt het snelst zijn kaarten kwijt. De tomaat is een kleine ronde bal waarin 88 kaarten zitten. De kaarten zijn rond, in de vorm van een tomaat. Je gebruikt de tomaat als basis om het spel in te spelen. Het doel is om zoveel mogelijk kaarten kwijt te raken en als eerste uit te zijn. Je hoeft niet te wachten op elkaar, maar speelt dus tegelijk. De kaarten hebben een cijfer van 1 tot 10 en je mag er 1 boven of onder zitten met afleggen. Dus op een 6 leg je een 5 of een 7. Ook zijn er nog 8 jokers en die mag je inzetten wanneer je wil. Deze roep je om met een cijfer, dus joker, 7! Een ander mag dan een 6 of een 8 erop gooien. Als je met zijn tweeën speelt krijg je 40 kaarten per persoon.

Tomato Het vlugge kaartspel

Supersnel in de tomatenpuree

De kaarten zijn geschud en ieder heeft 40 kaarten. Volgens de regels beginnen we met 5 kaarten in de hand. Al gauw kunnen we beide niet meer, maar nu weten we niet wat we moeten doen. Pakken we weer 5 kaarten tegelijk of mag je alle kaarten tegelijk in de hand houden? Wij kiezen voor de variant steeds aan vullen tot 5 in de hand. Het vergt wel wat denkwerk juist omdat je tegelijk speelt. Het gaat vlot en je moet steeds allerlei cijfers onthouden welke je kunt afleggen. Ook als ik een joker opgooi en 3 roep bedenk ik later dat dat niet handig is. Aangezien ik geen 2 of 4 in handen heb. Wij twijfelen of je op een getal ook het zelfde getal mag afleggen, we besluiten van wel. Het blijft tot het eind toe spannend. Uiteindelijk heb ik nog 1 kaart en moet ik wachten op het juiste getal. Mijn tegenstander is ook bloedfanatiek. Ik ben nog net een fractie sneller dan Max en win! Jammer Max, dat is tomatenpuree voor je!

Tomato Het vlugge kaartspel

Later lezen we in de spelregels dat wanneer je niet kunt, je moet wachten tot je wel weer kunt (door kaarten van de tegenstander(s). Kan je tegenstander ook niks opgooien, dan mag je twee kaarten van de reserve stapel pakken en die in de tomaat leggen.

Conclusie

Tomato is een spel dat je makkelijk mee kan nemen, leuk voor op de camping, het strand of in de auto. Jonge kinderen kunnen al snel mee doen, maar moeten wel goed kunnen tellen. Vanaf 6 jaar is dus aan te raden. Het hele spel duurt nog geen 10 minuten, waardoor het een ideaal spel is om tussendoor te doen.

FACT SHEET:

Totaalscore van Tomato:

drie boksenlees ook: Treasure hunt


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.