Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • | WoordWizard – voor de echte taalkunstenaar

Door Anne – Wintertijd is spellentijd! In de donkere maanden waarin we meer binnen zitten, maken wij meer tijd voor spellen. Er zijn zo verschrikkelijk veel spellen, dat je haast niet meer weet welke te kiezen. Maar…ik heb nu een leuk woordspelletje voor je!

Pim Pam Pet, maar moeilijker

Woordspelletjes zijn er al erg veel, maar toch heeft WoordWizard weer een leuke twist. Het doel is zoveel mogelijk woorden in een bepaalde categorie maken die je tegenspeler niet kan bedenken. Diegenen die als eerste 15 fiches hiermee veroverd wint het spel.

WoordWizard kan met maximaal 6 spelers gespeeld worden. Het aantal spelers maakt het spel makkelijker of juist moeilijker. Met minder spelers is het namelijk gemakkelijker. Woorden bedenken met een letter: het doet ons sterk denken aan Pim Pam Pet, maar door de regels is dit spel wat moeilijker.

Het spel WoordWizard

het spel bestaat uit 6 kartonnen schermpjes, 6 speciale dobbelstenen, 21 letterkaartjes, 99 fiches een zandloper en een opschrijfblok.

Op de dobbelstenen staan symbolen en die komen vervolgens overeen met een thema. Er zijn 18 thema’s. Van instrumenten tot filmacteurs en van boeken en schrijvers tot gerechten. Voor ieders smaak én kennis is er haast wel een thema.

In mijn voorbeeld ga ik uit van drie spelers. De eerste speler gooit de dobbelstenen en mag een thema uit kiezen. Dit is het thema waar je mee aan de slag gaat.  De andere spelers mogen uit de overige dobbelstenen om de beurt ook een symbool kiezen. Zo kan het zijn dat je vader een groot filmkenner is en jij vlug dat symbool kiest. Vervolgens wordt er van de letterkaarten een letter omgedraaid en de zandloper wordt klaargezet.
De afkijkschermpjes worden opgezet en dan is het tijd om de zandloper om te draaien. Op je papier schrijf je drie woorden die bij je eigen symbool passen. Dus als je een landen moet opschrijven met de B, kun je Botswana, Brazilië en Bali opschrijven.

• Review • | WoordWizard - voor de echte taalkunstenaar

Iedereen gaat dus drie woorden opschrijven van zijn eigen symbool. Maar het spannende is dat je ook woorden mag opschrijven van de andere symbolen. Dus als je medespeler de categorie beroepen heeft, mag jij ook een beroep met de B opschrijven. Dit doe je om de ander dwars te zitten: als jij hetzelfde woord opschrijft als een ander, krijgt diegene daar geen punten voor. Je mag per categorie zoveel woorden opschrijven als er spelers zijn. In ons geval drie dus.

• Review • | WoordWizard - voor de echte taalkunstenaar

Als de zandloper is afgelopen gaan we punten tellen, dit gaat per persoon. De eerste noemt op wat hij heeft opgeschreven, in ons geval zijn dat de drie landen. Als een medespeler nu ook Botswana heeft opgeschreven krijg je helaas geen punt.
Zo gaan we alle spelers af. Eén fiche is één punt en die verdien je dus als je een uniek woord opgeschreven hebt. De eerste speler met 15 fiches wint!
Je krijg alleen fiches voor je eigen symbool. Je kan max 3 punten per ronde verdienen en speelt gemiddeld 5 rondes.

• Review • | WoordWizard - voor de echte taalkunstenaar

Onze Conclusie

WoordWizard is een leuk woordspelletje, waarbij je aan het denken gezet wordt. De categorieën zijn gevarieerd en het is leuk dat je zelf een dobbelsteen en dus categorie mag kiezen. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans. Officieel is het vanaf 10 jaar, maar ik denk dat het vanaf 8 jaar al leuk is om te spelen!

WoordWizard Factsheet

Totaalscore van WoordWizard:

drieënhalve boks

Lees ook:

 

 


 


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt soms gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie hierover kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.