Persoonlijk

10x Gezonde snacks voor op school

Gezonde snacks voor op school

Veel scholen worden niet meer zo blij van de dagelijkse koekjes en pakjes sap die ouders meegegeven worden Daarom hebben ze het beleid hierop aangepast en willen ze alleen nog maar gezonde tussendoortjes op school zien en het liefst ook een fles water in plaats van sapjes. Maar wat zijn nu gezonde snacks die je je kinderen kunt meegeven?

Gezonde tussendoortjes

 • Schijfjes appel met pindakaas om te dippen. Fruit is een natuurlijke gezonde snack. Er zitten wel fruitsuikers in, maar deze zijn alsnog gezonder dan toegevoegde suikers. Je kunt pindakaas aanlengen met wat water om een dip te maken. Zo heb je ook eiwitten en gezonde vetten in je tussendoortje.
 • Appel/banaan chips. Door schijfjes appel of banaan te drogen in de oven, krijg je lekkere en gezonde chips, zonder toegevoegde suikers, vetten of zout. Een heel gezond en natuurlijk alternatief voor een zakje chips dus.
 • Knijpfruit in een zakje. Je kunt deze ook zelf maken, om er zeker van te zijn dat er geen toevoegingen in zitten. Zo krijgt je kind de vitaminen van het fruit binnen, maar is het een andere en interessante vorm. Je kunt er ook zuivel bij voegen, voor wat eiwitten.
 • Een handje noten. Pinda’s, walnoten, macadamia, pistache, bijvoorbeeld. In noten zitten hele gezonde vetten en ze zitten ook boordevol eiwitten. Omdat het een natuurlijke snack is, heb je ook niet te maken met toevoegingen, wat je in koekjes wel vindt. 
 • Stukjes rauwe groenten, zoals wortel, komkommer, paprika en snoeptomaatjes. Groenten zijn niet alleen gezond door de vitaminen, maar geven ook een energieboost, terwijl kinderen van de suikers in snoep en koek juist moe worden, na de suikerpiek. 
 • Een extra sneetje volkorenbrood met pindakaas of appelstroop. Zo heeft het kind wel vulling en iets lekkers, maar missen de verkeerde suikers en verkeerde koolhydraten. 
 • Een doosje rozijntjes. Net zo zoet als snoep, maar natuurlijk en geen toevoegingen. Gedroogde druiven. 
 • Een rijstwafel met appelstroop of een plakje kaas/kip. Dit is een lichte snack, maar wel met smaak en weinig calorieën. 
 • Popcorn. Let wel; als je het zelf maakt, heb je zelf zicht op welke ingrediënten je gebruikt en is het dus al snel gezonder dan uit een pakje of zakje. Zo kun je palmolie en veel zouten of suikers weghouden. Kruid het licht en gebruik liever kokosolie.
 • Fruitsalade. Je kunt verschillende soorten in kleine stukjes in een bakje meegeven. Fruit is altijd een goede keuze en een betere keuze dan zoete koekjes en snoepjes, waar niks gezonds in zit. Fruit is lekker zoet en geeft weer wat extra vitaminen. 

Wat geef jij je kinderen mee naar school?

Wat zijn gezonde snacks die je je kinderen kunt meegeven naar school? Lees hier 10+ tips voor gezonde school snacks voor kinderen.

Broodtrommel foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Tips om gezonder te eten - Go or No Go
  26 februari 2021 at 10:31

  […] Lees ook: Gezonde snacks […]

 • Reply
  Tips om gezonder eten normaal te maken - Even onder ons
  1 februari 2023 at 14:32

  […] Lees ook: Gezonde snacks […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.