Kleding

Een luie zondagmorgen in je badjas

Een luie zondagmorgen in je badjas

Je kent het vast wel: van die lekkere luie zondagmorgens (of misschien is het voor jou wel op de zaterdag?). Lekker met elkaar rustig de dag beginnen. Geen haast, gewoon eenvoudigweg gelukkig zijn. Van die ochtenden dat je om een uur of elf beseft dat iedereen nog altijd niet aangekleed is… Genieten dus. En daarom hier nog enkele andere ideeën om deze luie ochtenden nog leuker te maken!

Bij papa en mama in bed

De hele gezellige boel begint natuurlijk al als de kinderen gewoon bij papa en mama in bed mogen kruipen. Nog even lekker met elkaar snoezelen in het grote bed. Heb je een televisie op je slaapkamer? Dan zou je eventueel ervoor kunnen kiezen om deze voor de kinderen aan te zetten.

Pyjama’s of badjassen aan!

Aankleden doen we voorlopig nog niet. We blijven lekker lui in onze badjas heren! De rest van het gezin zal misschien ook wel een ochtendjas hebben of waarom ook niet gewoon in je pyjama blijven lopen. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te koud is. Want daar word je niet vrolijk van. Zin in zo’n ochtendje? Leg je badjas dan vast klaar! Heb je geen ochtendjas? Bij de handdoeken-discounter heb je een ruime keuze en kan je dus kiezen uit zowel badjas heren als badjas dames.

Ontbijt op bed?

Een lekker ontbijtje is toch wel fijn als je zolang lui blijft doen. Spreek af wie het deze keer op zich neemt en zorg ervoor dat er ook veel lekkers voor de kinderen bij zit. Een soort picknick op bed is hartstikke gezellig! Natuurlijk zijn de kruimels misschien minder fijn als je ’s avonds je bed weer instapt. Maar dat kan je voorkomen door even een ander groot laken over je bed uit te spreiden.

Geen telefoon

Bestempel deze ochtenden gewoon als quality time en zorg er dus voor dat je niet gestoord wordt door allerlei oproepen van je telefoon. Leg het ding weg of zet het uit! En dat geldt dus voor ieder gezinslid! Ook niet even stiekem naar het toilet gaan om toch even te checken. Je bent gewoon even niet bereikbaar. Punt!

Geen afspraken maken

Voorkom tijdsdruk. Spreek geen dingen af voor deze ochtend of vroeg in de middag. Zo kan je echt gewoon je gang gaan zonder steeds op je wekker te kijken of het echt nog geen tijd is om echt wat te gaan doen!

Ook in de kamer met je pyjama

Uiteraard kan je het heerlijk vinden om lekker lui te doen, maar je bed ondertussen wel zat zijn. Wat houd je tegen om gewoon in je badjas beneden te gaan zitten? Helemaal niets of niemand!

Luister naar elkaar

In zo’n heerlijke stemming is er ook alle rust om eindelijk gewoon te genieten van het geklets van je kleintjes. Voer leuke gesprekken met elkaar. Knutsel bijvoorbeeld een beetje met ze mee. Luister naar gezellige muziek. Beetje stoeien, beetje dansen. En heb je de smaak te pakken? Kleed jullie warm aan en plak er een heerlijke wandeling buiten aan vast!


Uitgelichte foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.