Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• Louis Liaan • | Simpel, maar spannend!

Louis Liaan is een nieuw spel dat sinds september 2020 verkrijgbaar is. Een spel voor 4-5 jarigen dat te spelen is met 2-4 spelers. Het is spel met de nodige spanning opbouw maar wat je ook vlot kunt spelen. Lees onze bevingen van het spel hieronder.

Speelgoed van het jaar 2020

Iedere jaar zijn de verkiezingen van Speelgoed van het Jaar. En goed nieuws, want Louis Liaan heeft een nominatie in de categorie 4-5 jaar gekregen! Volgens het jury rapport is Louis Liaan heel spannend en daarmee een vrolijk en ontspannend spel voor kinderen. Kinderen kunnen leren met spanning om te gaan, maar vooral heel veel plezier beleven aan Louis Liaan. Dat voorspelt veel goeds dus!

louis liaan review

Spelletjestijd!

Spelletjestijd! Regelmatig doen wij hier een bordspel of kaartspelletje met de kinderen. Voor de jongere spelers kiezen we toch vaak de bekende spellen. Denk aan memory of een domino variant. Maar onze jongste van vijf jaar wil ook graag andere spellen mee spelen. Alleen merken we dat langere spelletjes nog niet echt goed gaan. Het wachten op een beurt en de spanning moet hij nog leren. Dus ideaal om dit te oefenen met Louis Liaan!

Louis Liaan

Louis  is een orang-oetan die hangt aan een liaan tussen 2 palmbomen. Aan Louis moet je allerlei fruitsoorten en dieren hangen. Als Louis te zwaar beladen is dan valt hij van de liaan en vliegen de stukken fruit in het rond. Eigenlijk is het een bekend concept, denk aan het spel ezeltje-strekje. 

louis liaan review

Gaan met die banaan

We pakken de doos uit want Beau kan niet meer wachten. Het spel moet je even in elkaar zetten maar dat is zo gedaan. De beschrijving van het spel is zo doorgenomen en dat is fijn.

En dan beginnen we! Je gooit om de beurt met de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staan afbeeldingen die overeenkomen met diverse fruit- en diersoorten die je aan Louis’ liaan kunt hangen.  Als je een goed plekje hebt uitgezocht mag je je fruit of dier gaan hangen, maar wel op zo’n manier dat Louis niet loslaat. Dan is de volgende aan de beurt.
Het doel is om ervoor te zorgen dat Louis niet loslaat wanneer jij een diertje of soort fruit aan de liaan hangt, want dan verlies je!
Dit spel heeft spanning en plezier: Het gooien met de dobbelsteen, wat je moet ophangen aan de liaan én het wacht-effect óf Louis loslaat. En als hij dat doet dan is het lachen en gieren!

Onze 5 jarige zoon vindt het geweldig. Het spel duurt 5 tot 10 minuten en dat is gemiddeld zijn concentratieboog. Het spel kan ook goed alleen gespeeld worden, want dat vindt onze zoon net zo leuk. En de oudere broer en zus vinden het ook leuk om mee te doen! Kortom, een leuk en gemakkelijk familiespel!

Conclusie

Wat een leuk en simpel spel! Het spel is makkelijk te begrijpen en iedereen kan het spelen!
Een klein minpunt is dat de verpakking wat goedkoop oogt en niet echt degelijk is. De doos scheurde direct bij het openmaken van het spel.
Maar verder een super spel waar we nog veel plezier aan zullen beleven!

louis liaan review

FACT SHEET:

Totaalscore van Louis Liaan:

vier boksen

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    • Review • | WoordWizard - voor de echte taalkunstenaar | blogpapa.nl
    25 november 2020 at 06:36

    […] Lees ook: Louis Liaan Review […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.