Gadgets

Een origineel kado voor je vader: een robotmaaier

Een origineel kado voor je vader: een robotmaaier

Ben je op zoek naar een cadeau voor je vader voor de feestdagen, voor zijn verjaardag of gewoon zomaar? De meeste vaders staan er om bekend dat ze niets weten te vragen bij speciale gelegenheden. En ben je uitgekeken op de standaard cadeaus? Wellicht is een robotmaaier een goed cadeau voor je vader.

Voordelen van een robotmaaier

Het is te begrijpen dat niet iedereen altijd even veel zin heeft om het gras met de hand te maaien. Het kost tijd en energie en sommige mensen kunnen slecht tegen de allergene stoffen die in gras zitten. Maar dat zijn niet de enige voordelen van een robotmaaier.

Mulchsysteem
In de robotmaaier zit een mulchsysteem. Dit zorgt ervoor dat de gemaaide grassprieten op het gazon terecht komen en dient als meststof voor het gazon. Ook vergroot dit systeem de verdichting en de kwaliteit van het gazon, doordat het maaien regelmatig wordt bijgehouden met de mulch functie.

Milieuvriendelijk
Een robotmaaier is ook bijzonder milieuvriendelijk. Je hebt niet te maken met uitlaatgassen en je hoeft geen kunstmeststof meer te gebruiken. De gemaaide grassprieten dienen immers als meststof. Dit betekent ook dat je het grasafval niet meer hoeft weg te gooien in de container. Ook kost een robotmaaier weinig stroom. Het elektriciteitsverbruik ligt duidelijk lager dan bij elektrische grasmaaiers.

Stil
De meeste robotmaaiers zijn bijzonder stil. Het bedrijfsvolume ligt over het algemeen onder de 70 dB. Dit ligt een stuk lager dan de normale elektrische grasmaaier, waar je zelf constant achteraan moet lopen.

Mollen worden verdreven
Ook wordt ongedierte, zoals mollen verdreven door de grasmaaier. Ook hier heb je dus geen chemicaliën meer voor nodig. De grasmaaier komt op ieder plekje in de tuin en maakt genoeg geluid en oproer om de mollen te verdrijven.

Geen fysieke inspanning
En wellicht wel het belangrijkste: je hoeft geen fysieke inspanning meer te leveren. Voor mensen die ouder worden, kan zelf het gras maaien te zwaar worden. Maar het kost ook gewoon tijd en energie om iedere keer zelf het gras te maaien. De robotmaaier stel je in en die doet op ieder gewenst moment zijn werk. En na het maaien keert hij gewoon terug naar zijn station en wordt de batterij weer opgeladen.

Geld besparen
Ook kun je flink geld besparen op een robotmaaier, wanneer je een groot gazon hebt. Een robotmaaier is een stuk zuiniger dan een grasmaaier op benzine of een zitmaaier. De overstap betekent simpelweg: geen kosten meer voor benzine, olie of filters. En huur je normaliter een tuinman in om het gras te maaien? Ook deze heb je niet meer nodig.

Veilig gras maaien
Een robotmaaier is ook heel veilig. Hij is namelijk uitgerust met sensoren. Zodra een van de sensoren geactiveerd wordt, stoppen de messen meteen met draaien. Hierdoor kan niemand gewond raken en worden obstakels niet beschadigd. Zodra de maaier tegen een obstakel aan komt, stop hij met maaien en draait hij om. Ook zijn de meeste maaiers voorzien van til-en kantelsensoren en hellingsensoren. Verder zijn robotmaaiers ook vaak voorzien van een alarm met pincode om te voorkomen dat ze gestolen worden.

Weinig onderhoud
Een robotmaaier maakt het gras maaien al super makkelijk. Je hebt er weinig werk meer aan. Maar ook heeft de robortmaaier weinig onderhoud nodig. Je zal enkel af en toe even de messen moeten controleren en de robotmaaiers schoon moeten maken. Dit om te voorkomen dat botte messen het gras stuk maken in plaats van netjes afsnijden. Hierdoor krijg je meer kans op ziektes en schimmel in het gras. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Robotmaaier aanschaffen

Oftewel een robotmaaier heeft erg veel voordelen ten opzichte van de gewone ‘ouderwetse’ grasmaaiers. Ben je van plan om een robotmaaier aan te schaffen, bijvoorbeeld als cadeau voor je vader? Vergelijk dan het aanbod in grasmaaiers op onze site. Je vader zal je dankbaar zijn en iedere keer aan je denken, als de robotmaaier hem weer een strak gazon voor hem maakt.


Uitgelichte foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Het perfecte cadeau: een 'Persoonlijk Magazine' | blogpapa.nl
    28 oktober 2020 at 06:32

    […] je je vader voor zijn verjaardag een robotmaaier met twee flesjes bier cadeau doet, kan dat een heel verhaal vertellen: dat je weet dat hij niet […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.