Vakantie & Reizen

Een autovakantie: genieten! Toch?

Een autovakantie: genieten! Toch?

Wij gaan al een paar jaar op vakantie binnen Europa, met de auto. De belangrijkste reden daarvoor is dat we graag met de jongens naar een camping gaan. En als je naar een camping gaat heb je veel spullen nodig. Iets wat niet heel gemakkelijk gaat als je met het vliegtuig gaat. Want het is niet zo dat ik het heerlijk vind om 15 uur met de jongens in een auto te zitten hoor. Integendeel. Maar goed, eenmaal op bestemming is het wél genieten!

’s Nachts rijden

Wij rijden altijd ’s avonds aan vanuit huis, zodat we ’s nachts rijden. Dat is ten eerste heerlijk rustig op de weg en ten tweede heb ik minimaal 6 uur twee slapende jongens op de achterbank. Dat maakt mijn reis een stukken relaxter kan ik je vertellen! Want die uren dat ze wel wakker zijn is altijd een uitdaging. En ja, we nemen leuke kleine verrassingen mee, tablets, een Switch, boekjes en noem maar op, maar uren achter elkaar op elkaars lip levert nu eenmaal spanningen op.

Een dakkoffer

Wat betreft de spullen die we meenemen, dat is ook altijd even passen en meten hoor. En het maakt niet uit hoeveel ruimte we hebben: het zit áltijd vol. Als we een grote stationwagen meenemen, zit ie vol. En als we een normale auto meenemen, past het ook. Máár, wel alleen met dakkoffer! Een dakkoffer is ideaal want zonder dakkoffer zouden we onze spullen echt nooit meekrijgen. Een dakkoffer kan op iedere auto die daarvoor geschikt is, oftewel iedere auto waar je universele dakdragers op kunt zetten. Als de dakdragers erop kunnen, dan kun je met een dakkoffer op de auto rijden.
En geloof me: er past ónwijs veel in een dakkoffer. Ieder jaar verbazen we ons er weer over wat er allemaal in de dakkoffer past.

Chillen maar!

Eenmaal op bestemming is het een kwestie van even uitladen en klaar. We kiezen meestal voor een ingerichte tent of stacaravan, omdat ik nu eenmaal niet zo’n type ben dat nog uren lang een tent op wil gaan staan bouwen. Dus kiezen we voor het gemak van een huuraccommodatie en ik vind dat heerlijk!
En dan…dan is het heerlijk genieten en relaxen. Tot de terugweg, dan.


Vakantiefoto via Shutterstock
∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Stedentrip in Europa populair tijdens herfst- en kerstvakantie - blogpapa.nl
    5 april 2023 at 14:42

    […] Lees ook: autovakantie […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.