Opvoeding en Ouderschap

De gekste dingen die ooit in een schooltas zijn gevonden

Laatst sprak ik een paar collega’s over de schooltassen van leerlingen en wat daar allemaal uit kan komen. De gekste dingen kwamen voorbij, die écht uit die schooltas kwamen! We hebben hartelijk gelachen en daarom wil ik deze dingen graag met jullie delen.

Een “heerlijke” ontbijtje in de schooltas

Je hebt kinderen die niet helemaal blij zijn met het ontbijt dat hun ouders voor hen maken. Ik heb ooit een ontbijtje van één van mijn kleuters uit zijn tas gevist. Blijkbaar vond hij het toch niet zo lekker en heeft het lekker uitgespuugd in zijn schooltas. En daar vond ik het, met spuug en al. Lekkerrrr.

Is dat jouw onderbroek?

Tijdens de gym iets vinden dat niet van jou is. Het zal je maar overkomen als leerling uit groep 8. Meestal is het niet erg, maar deze jongen schaamde zich toch dood toen de onderbroek van zijn moeder tussen zijn gymkleding zat. Hopelijk kan deze jongen er later alsnog om lachen.

Waar zijn mijn autosleutels?

Wat is het toch met kinderen en sleutels? Blijkbaar kunnen ze zich er uren mee vermaken en zo ook de kleuter uit mijn verhaal. Vader had het hele huis doorzocht op zoek naar zijn autosleutel. Helaas nergens te vinden, dus heeft hij zoonlief met de fiets naar school gebracht. Tijdens het tien-uurtje vond ik zoonlief wel heel stil. Wat bleek? Meneer zat lekker te friemelen met de autosleutels van zijn vader. “Maar juf, dit voelt toch heel lekker?”… Ik heb vader gelijk maar gebeld dat ik zijn sleutels had gevonden.

Een tas vol schatten

Ja, de leukste dingen vond ik toch bij mijn kleuters. Zo ook bij één van de meisjes uit mijn klas. Ze had het wel eens over haar schatten en dat ze heel veel mooie dingen had gevonden. Dat die schatten van thuis en van vriendinnetjes kwam, had ik niet verwacht. Toen ik naar haar schatten in de tas mocht kijken kwamen hier de mooiste parels en gouden sieraden uit. Blijkbaar had ze tijdens het spelen thuis en bij vriendinnen wat mooie schatten gevonden en die in haar schooltas gestopt. Moeder heeft met een rood hoofd alles teruggebracht. Naar wat ik weet, was iedereen blij dat de sieraden weer terecht waren.

Wat stinkt hier toch zo?

In mijn groep zes rook ik tijdens het kijken naar het jeugdjournaal iets heel vreemds. Alsof er iets aan het rotten was. En omdat ik het niet eerder had geroken moest het wel uit iemands tas komen. Helaas hadden we gelijk. Een boterham met ei moet je niet drie weken in je tas laten liggen. Er zat een hoop schimmel op en het ei…. tja, volgens mij weet je vast wel hoe dat ruikt. De geur kregen ze niet uit zijn tas en de volgende dag had hij ook een nieuwe, haha!

En zo zijn er nog veel meer leuke dingen die ik heb gevonden. Vooral de kleuters zijn echte verzamelaars. Wat is het gekste wat jouw kind per ongeluk in zijn schooltas heeft gestopt?


Lees ook: Rapport van je kind online delen?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Wat wordt DE speelgoedrage van 2018?! - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 09:21

    […] slotjes die je overal aan vast kunnen hangen. Niet alleen aan je dagboek, maar ook leuk voor aan je schooltas, je kleding, je schoenen of je haarelastiekje. Je kunt er ook nog eens een mini briefje instoppen, […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.