Gastblog Huis & Tuin

Cortenstaal borderrand: de finishing touch van je tuinborder!

Cortenstaal borderrand: de finishing touch van je tuinborder!

Cortenstaal is zeer geschikt om je tuin een speciale uitstraling te geven. Met borderranden en bloembakken van dit materiaal kun je verschillende planten- en bloemensoorten combineren om zo jouw tuin van heerlijke geuren en kleuren te voorzien. De roestbruine kleur van cortenstaal geeft een natuurlijke en warme sfeer. Corten verkleurd jaarlijks en wordt steeds donkerder, dit voegt toe aan het levende element van de flora in jouw tuin. 

Borderranden en bloembakken van cortenstaal zijn gemakkelijk te plaatsen door het simpele montagesysteem. De kosten zijn bovendien laag en het resultaat mag er zijn. Cortenstaal in je tuin is daarom helemaal in! Een borderrand is daarnaast ook nog eens mooi in te zetten als een lage schutting of tuinafscheiding. Dit is een functionele manier van afbakening en ziet er robuust uit, waardoor jouw thuis net iets extra’s heeft. En als je een keer wat anders wil dan haal deze borderranden gemakkelijk weg en plaats je ze net zo eenvoudig weer ergens anders. Om daar vervolgens weer te schitteren. Duurzamer dan dat krijg je het niet!

Corten borderranden, hoe zit dat nou?

De cortenstaal opsluitbanden zijn gedubbeld en zowel boven als onder 7 mm dik, en daarbij gebruiksvriendelijk afgerond. Aan de achterzijde zit een spleet waarmee je een fixatie beugel kunt instellen naar een willekeurige positie. Deze beugel sla je vervolgens met een fixatie pin in de grond. Hierdoor staat de volledige borderrand stabiel in de grond. Behalve een hamer en je eigen handen heb je dus helemaal niks nodig. Je kunt de borderranden bovendien in mooie bochten of juist in een strakke, rechte lijn leggen. Het materiaal is bovendien dusdanig duurzaam dat je het na een lange tijd zo weer op een andere plek kunt hergebruiken. Wil je juist een hogere borderrand, probeer dan eens de keerwanden van Cortenstaal. Zeker bij hoogteverschillen in je tuin of als beschoeiing langs een waterkant is dit een mooie maar ook fraaie oplossing. 

Zodra je borderrand en/of bloembakken klaar staan kun je beginnen met het vullen. Denk bij het kiezen van de beplanting aan:

 • Komt er veel zonlicht?
 • Is het beschut of komt er juist wind?
 • Welke grondsoort?
 • Voor welk seizoen?
 • Hoe lang is de bloeitijd?
 • Plant van hoog naar laag
 • Groepeer in oneven aantallen
 • Kies je voor vaste planten of eenjarige bloeiers?

Tip: je kunt ook kiezen voor kant en klare borderpakketten.

Waarom kies je nu voor cortenstaal borderranden?

 • Het geeft een warme sfeer en mooie uitstraling door de natuurlijke roestkleur.
 • Het is sterk en ontzettend duurzaam.
 • Het hoeft niet behandeld te worden is daarom simpel in onderhoud.
 • Het is 100% recyclebaar

Kortom: Een corten tuinafscheiding is uniek!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.