Educatief

Bijles is leuk en leerzaam: 3 voordelen van bijles

Bijles is leuk en leerzaam: 3 voordelen van bijles

Kijken we naar hoe er vandaag de dag onderwijs wordt gegeven in vergelijking met vroeger dan is er heel wat veranderd op school. Lessen worden op een andere manier gegeven, er zijn grotere klassen en er wordt hier en daar minder aandacht gegeven aan het individuele kind. Tel daar ook nog eens bij op dat corona behoorlijk wat roet in het eten gooit van schoolgaande kinderen en hun ouders en je hebt een beetje een vreemd jaar in het onderwijs. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Om je kids wat bij te leren, is het daarom een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden voor bijles. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Wanneer kiezen voor bijles?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bijles zou willen voor je kind(eren). Misschien komen ze door dit toch wel gekke jaar niet goed mee in de klas. Of hebben ze door alle maatregelen en vanuit huis school volgen een achterstand opgelopen. Het kan ook zo zijn dat je kind niet zo goed is in Nederlands of Engels en daar wat extra les voor nodig heeft. Wat de reden ook is: het volgen van bijles is altijd een goed idee. Het kan immers nooit kwaad om wat extra bij te leren onder begeleiding van een professional.

Bijles zorgt voor de nodige kennis

Het grootste voordeel van bijles is dat je kind geholpen wordt door iemand met de nodige kennis. Meestal zijn bijlesdocenten zelf leraar of studeren ze nog. Het scheelt jou als ouder heel veel tijd om dit uit te besteden aan iemand die er meer verstand van heeft. Want zeg nou zelf: misschien weet je zelf ook helemaal niet zoveel van de Engelse grammatica of van al die cijfertjes van wiskunde. Wat mooi meegenomen is aan een bijlesdocent is dat kinderen over het algemeen sneller iets aannemen van een vreemde dan van jou. Dat klinkt wellicht een beetje gemeen, maar zo werkt het wel. Ideaal in dit geval toch?

Op maat gemaakte bijles voor jouw kids

Wat ook fijn is, is dat er voor ieder vak bijles te vinden is. Dit geldt voor het hele land: of je nu op zoek bent naar bijles Amsterdam of naar bijles in een andere stad. Hierbij kun je zo’n les volledig op maat laten maken. Wanneer je kind bijvoorbeeld extra oefeningen en les nodig heeft voor woordjes leren in het Engels dan kan de rest van het vak Engels achterwege worden gelaten. Zo wordt bijles heel persoonlijk en is er volop aandacht voor je kind. Dat is wel zo prettig aangezien er op school individueel vaak iets minder aandacht is. De kans dat je kind beter leert met behulp van bijles is op die manier aanzienlijk.

Bijles kan gewoon vanuit huis of online

Je kunt bijles iedere week of meerdere keren per week thuis ‘boeken’. Maak van zo’n uurtje een echt bijlesuur. Dat betekent: geen telefoons, geen vriendjes die langskomen om te spelen en geen andere afleiding. Dat uur staat echt in het teken van de extra les. Zorg ervoor dat zo’n bijles leuk is om te volgen voor je kind. Zet er bijvoorbeeld iets tegenover: zijn favoriete maaltijd in de avond of een leuk uitje in het volgende weekend. Wil je liever bijles op afstand in verband met corona? Tegenwoordig kun je ook heel gemakkelijk online bijles volgen.


Lees ook: Programmeren


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.