Speelgoed, Spellen & Spelen

• Review • Sonic the Hedgehog – de film

Door Naomi – Woensdagmiddag, het regent een beetje dus buitenspelen zit er helaas niet in. We zijn een beetje lui en kijken naar het pakketje wat op tafel ligt. De nieuwste Sonic film kwam namelijk gisteren binnen! Tot ons grote plezier, want hier thuis heb ik namelijk twee kleine Sonic fans. Voornamelijk door de spelletjes op mijn telefoon, maar ook de serie op Netflix is altijd een succes. Dan ineens klinkt dat zinnetje: “Mama, mogen we nu dan eindelijk de film gaan kijken?”.

Bioscoop middag

We besluiten er een gezellig bioscoop-middagje van te maken samen. De gordijnen gaan dicht, het licht wordt gedempt, de snacks komen op tafel en we kruipen met elkaar op de bank. De film gaat aan en vanaf het eerste frame is het helemaal stil in de woonkamer. Heerlijk zeg, het echte bioscoop gevoel lekker in ons eigen huis.

Liveaction film

Sonic ken je natuurlijk als videogame van Sega. Deze film is dus een verfilming hiervan.
De film is geanimeerd, maar er spelen wel menselijke acteurs in mee zoals Jim Carrey. Zelf ben ik wel fan van Jim Carrey, hij zorgt dan ook voor een flinke dosis humor in de film en zijn fantastische gezichtsuitdrukkingen zorgen voor vele lachbuien naast mij op de bank. Niet al zijn grapjes vallen goed bij de kinderen, omdat ze deze nog niet helemaal snappen. Maar dit is niet erg, want ik snap ze wel!

De speelduur is 98 minuten en de regie staat op naam van Jeff Fowler. De première vond in Nederland plaats op 13 februari 2020. De film stond gepland voor eind 2019, maar er werd eerst nog een aanpassing gemaakt in het uiterlijk van Sonic. Deze vonden wij er nu prachtig uitzien, dus dit was het extra wachten zeker waard!

sonic de hedgehog

Het verhaal

Het verhaal begint met de introductie van de blauwe supersnelle egel, ofwel the hedgehog. Na deze introductie zien we het moment suprême, namelijk het moment waarop de helden de strijd aangaan. Daarna worden we weer mee teruggenomen in de tijd.
Sonic moet vluchten van zijn huis en komt door een portaal terecht op aarde. Hier leidt hij een rustig bestaan in een klein Amerikaans dorpje en doet zijn best om niet op te vallen.
Niemand mag namelijk weten welke speciale krachten hij heeft dus hij doet zijn best om dit voor zichzelf te houden.
Omdat hij erg eenzaam is zoekt hij gezelschap bij de sheriff uit het dorp, niet van dichtbij maar vanaf een afstandje. Wanneer hij ontdekt wordt moet hij samenwerken met de man die hij bewondert, namelijk de Donut Man! Samen moeten ze ervoor zorgen dat hij uit de handen blijft van de gestoorde wetenschapper Dokter Robotnik. Ze zijn namelijk niet van plan om zich over te geven.

After credits

Omdat ik nog aan het opruimen was na de film en hem vergat uit te zetten bleef deze draaien natuurlijk na de aftiteling. Zo kwamen we bij de after credits aan, waar wij nog een bekende tegenkwamen. Dit had ik niet meer verwacht. Ontzettend leuk gedaan, want we zijn nu razend benieuwd naar het volgende deel!!

Doelgroep voor de Sonic film

De film is gemaakt voor de leeftijd 9+. Ik heb deze film gekeken met mijn kinderen van 6 en 5 jaar en ik moet zeggen dat dit prima te doen was. De film is niet heel eng. Natuurlijk zitten er spannende stukjes in maar dit maakt het juist leuk. Dit houdt het verhaal interessant en zorgt ervoor dat je de aandacht niet verliest. Ook het taalgebruik vond ik prima voor de doelgroep. Iets wat ik wel erg fijn vindt, want ik zit er niet op te wachten dat mijn kinderen na een film allerlei woorden geleerd hebben waar ik zelf geen fan van ben. Het is echt een spectaculaire familiespektakel!!

sonic film

Een aanrader!

Normaal gesproken worden de kinderen nog wel eens afgeleid tijdens de film, maar nu zaten ze de volledige tijd netjes stil op de bank. De enige beweging is even bij mama kroelen tijdens een spannend stukje. Er vond niet eens een plaspauze plaats, dus dat zegt genoeg toch?! Ik weet zeker dat we deze nog een keer zullen gaan kijken en ik ben benieuwd wie van jullie ook nieuwsgierig is geworden!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Terugblik op onze Staycation - Toddlecake
  4 augustus 2020 at 06:56

  […] Bentley koos voor dino’s kijken, zwemmen, logeerfeestjes, verkleedpartijtje en thuisbioscoop. Macy: Op het lijstje van Macy stond knutselen, bakken, picknicken, high-tea, verkleedpartijtje, […]

 • Reply
  De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst - blogpapa.nl
  9 februari 2024 at 09:05

  […] The Film Garage, een clubje afstudeerders van de kunstacademie, durfde het wel aan. Slechts enkele uren voordat de tv-show moest worden uitgezonden leverden zij de videoclip op, die bestond uit een maffe combinatie van poppenspel, claymation, stop motion en CGI. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.