Gadgets

Oplossing voor mensen die geen dure smartphone willen

Oplossing voor mensen die geen dure smartphone willen Een telefoonhoesje? Waarom zou je?

Sommige mensen kunnen dat prima: zo’n zeshonderd euro uitgeven aan een telefoon. Maar ik niet. Ik kan echt niet zoveel geld uitgeven aan een smartphone. Niet voor mezelf, al helemaal niet voor mijn kinderen. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen.

Geen telefoon

Ja, natuurlijk is geen telefoon ook een optie. Maar niet voor mij, want hoewel ik er geen zeshonderd euro aan uit wil geven, wil ik wél een telefoon hebben. Zoals de meeste mensen. Ik hoorde laatst van iemand die gewoon geen mobiel had. Ik vond dat toch ook wel bijzonder hoor, in deze tijd. Ken jij een volwassenen (en dan niet je oude oma of opa) die geen mobiele telefoon heeft?

Refurbished telefoon

Voor mij is dit dus wel dé oplossing. Een iPhone 8 plus refurbished bijvoorbeeld is best betaalbaar en je hebt alsnog een gave smartphone. Geen oude gevalletje en een refurbished telefoon ziet er ook gewoon goed uit. Alsof je dus gewoon een nieuwe telefoon hebt, maar dan voor heel wat euro’s minder dan een nieuwe of één die je bij een duur abonnement ‘krijgt’.

Waar let je op bij het kopen van een refurbished telefoon?

Het is verstandig om wel op een aantal punten te letten, als je ervoor kiest om een refurbished telefoon aan te schaffen.
Ten eerste is het verstandig om eens te kijken naar de fabrieksgarantie die er nog op zit.
Daarnaast is het slim om even te kijken of de verkoper van de refurbished smartphone een keurmerk heeft, zoals het thuiswinkelwaarborgkeurmerk.
Tot slot altijd even checken of de prijs van de refurbished telefoon voor jou voldoende lager is dan de prijs van een nieuwe telefoon. In sommige gevallen scheelt het namelijk niet zo veel, bijvoorbeeld wanneer de smartphone nét uit is en er dan al een refurbished versie aangeboden wordt.

Dus, nieuw of niet?

Nu is het natuurlijk aan jou de keuze: wil je een nieuwe telefoon, of ga je voor een refurbished. Zelf heb ik geen enkel probleem met een refurbished telefoon. Mijn vrouw daarentegen gaat altijd voor een nieuw toestel, en helaas ook niet de goedkoopste. Het is dus persoonlijk, zo blijkt.
Voor onze kinderen hebben we wél refurbished telefoons gekocht en daar zijn we erg enthousiast over. Ze werken goed, we betaalden een stuk minder dan voor een nieuw toestel én ze zagen er ook nog eens goed uit!
Wat ons betreft een aanrader dus!

Heb jij ooit een refurbished telefoon aangeschaft?


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  nvt
  25 januari 2022 at 14:44

  ik ben geen opa of oma niet zo oud ook maar heb geen smartphone omdat dat gewoon te duur is
  gelukkig kan ik soms achter de pc bij iemand om belangrijke zaken te regelen

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.