Huis & Tuin

Een kindvriendelijke tuin met de volgende tips!

Kunstgras gazon kindvriendelijke tuin

De tuin een fijne speelplek maken voor je kinderen: dat willen we allemaal natuurlijk! Of je nu een kleine tuin hebt of een grote tuin of zelfs een balkon: overal is een fijne speelplek voor kinderen van te maken. Hoe? Bekijk deze tips voor een kindvriendelijke tuin!

Gras erin

De eerste tip die ik je geef is zeker weten gras. Kunstgras of echt gras: wat jouw voorkeur heeft. Kunstgras heeft als voordelen dat het natuurlijk niet gemaaid hoeft te worden, niet gesproeid hoeft te worden en je hoeft niet bij te zaaien wanneer er op sommige plekken flink gespeeld wordt.
Echt gras heeft natuurlijk ook z’n charmes: het ruikt lekker en echt is toch…echt. Maar goed, tegenwoordig heb je ook kunstgras dat écht echt lijkt, dus de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur.
Qua prijs hoeft er ook niet veel verschil in te zitten, je hebt namelijk heel goedkoop kunstgras.
Heb je een balkon? Dan is kunstgras ook zeker een optie! Heerlijk, een zomers balkonnetje!

Klimrek, schommel of duikelrek

Een speeltoestel doet het altijd goed in de tuin. Het zal je verbazen hoe een kind gewoon nooit genoeg krijgt van glijden van een glijbaan!
Heeft je kind meer met turnen, dan is een duikelrek natuurlijk het perfecte speeltoestel voor in jouw tuin. Bijkomend voordeel is dat een duikelrek weinig ruimte nodig heeft. In vergelijking met een schommel of een glijbaan natuurlijk wel heel fijn als je een kleinere tuin hebt.

Een hangmat

Hoe lekker is het voor kinderen om even te relaxen in een hangmat na het spelen? Beeld je maar eens in hoe veel kinderen enthousiast reageren bij het zien van een hangmat. Hoe gaaf is het dan als je die eentje hebt in je eigen achtertuin? Zoek een mooi plekje in de schaduw, bijvoorbeeld tussen twee bomen. Mocht je die niet in je tuin hebben staan, dan kun je kiezen voor een hangmatstandaard. De schaduw kun je creëren door een schaduwdoek of parasol.

Trampoline

Natuurlijk kun je in plaats van of naast speeltoestellen ook een trampoline in je tuin plaatsen. Je kunt hem los plaatsen of ingraven: bekijk even wat de mogelijkheden hiervoor zijn in jouw tuin. Als beide opties voor jou mogelijk zijn, dan denk ik dat ingraven zeker voordelen heeft tegenover niet ingraven. Het oogt veel ruimtelijker en je hebt geen valnet nodig.

Voetbalgoal

Voetballers in huis? Dan is een voetbalgoal natuurlijk helemaal de bom. Zeker in combinatie met een grasveld zal je kind heerlijk kunnen voetballen in de tuin.
Heel veel ruimte? Plaats dan twee voetbalgoals, dan kan er ook een partijtje gespeeld worden!

Kleiner buitenspeelgoed

Nog even terugkomend op dat balkon of die kleine tuin: ook hier zijn er genoeg mogelijkheden voor een kindvriendelijke tuin of balkon. Denk aan een zand-water tafel, een moddertafel, een keukentje of een speelhuisje. Of zet een krijtbord buiten en laat je kind lekker schooltje spelen met krijtjes.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    5 onmisbare items in een kindvriendelijke tuin - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 09:13

    […] is absoluut een must in een kindvriendelijke tuin. Wij hebben zelf de eerste periode geprobeerd om voldoende schaduw te creëren met parasols, maar […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.