Huis & Tuin

Een kindvriendelijk interieur, maar tóch stijlvol!

Een kindvriendelijk interieur, maar tóch stijlvol!

Dacht jij dat stijlvol niet met kindvriendelijk te combineren is? Dan heb je het mis! Dat kan namelijk prima en geloof me, zo lastig is het niet!

Stijlvol interieur met kinderen

Ik hoor je bijna denken: hoe dan!? Hoe kan een interieur er stijlvol uit zien en veilig zijn? Want bij stijlvol denk je al gauw aan witte banken en breekbare accessoires.
Goed, dat wordt natuurlijk lastig, maar een stijlvol interieur is echt niet out of the picture nu je kinderen hebt!
Hoe ik het zo zeker weet? Nou, een collega-blogger van mij heeft dus zo’n huiskamer! Super stijlvol en toch heeft ze maar liefst vier jonge kinderen in huis. Hoe ze het doet? Dat vertel ik je!

Zwart en wit

Bij stijlvolle kamers zie je vaak zwart en wit terug. Dat ziet er classy uit. En een witte salontafel of eettafel kan natuurlijk sowieso prima met kinderen: die kun je gemakkelijk afdoen, ook wanneer er flink geknoeid wordt. En je kunt natuurlijk bij het knutselen gewoon een placemat of tafelzeil er onder leggen.
Maar ik hoor je denken: hoe zit het dan met de bank? Geen zorgen: mijn collega-blogger heeft óók gewoon een witte bank. Je moet alleen één fout niet maken: ga niet voor een stoffen witte bank. Dát wordt een probleem. Maar een leren witte bank vormt geen enkel gevaar!

Speelgoed

Een huis zonder speelgoed wordt hem natuurlijk niet. Gelukkig is er, geloof het of niet, echt wel stijlvol speelgoed. Een mooie keukentje in naturel-look of een ballenbak met pastelkleurige tinten. Of zo’n mooie stoffen tipi-tent waar je kind lekker in kan spelen. Staan allemaal perfect in een stijlvol en kindvriendelijk interieur!

Welk kindermeubilair kies je

Tot slot zit het hem ook in het kindermeubilair dat je kiest. Ga je voor een plastic kinderstoel of kies je een mooie houten meegroei-stoel in de kleur die past bij jouw interieur. Dat oogt direct anders.
Dat geldt ook voor een kinderzitje (tafeltje en stoeltjes), een loopwagen (een pastelkleurtige houten of een kleurrijk plastic ding met 50 geluidjes) en ga zo maar door. Het zijn de keuzes die jij maakt die uiteindelijk ervoor zorgen dat je interieur stijlvol blijft!


Interieurfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Haal de herfst in huis met deze 5 interieur tips - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:16

    […] de herfst maakt zijn aantocht en ook de winter staat voor de deur. De meeste veranderingen in het interieur zien we in de herfst. Ik denk dat dat komt doordat we veel minder thuis zijn in de zomer, om […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.