Huis & Tuin

Hoe kies je de perfecte eettafel en eetkamerstoelen?

Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

De juiste eettafel en eetkamerstoelen kiezen klinkt misschien simpel: je kiest gewoon de tafel die je mooi vindt en de stoelen die er leuk bij staan en klaar. Maar geloof me: zo gemakkelijk is het niet. Er zijn namelijk heel wat punten waar je beter op kunt letten bij de aankoop van een eettafel en vooral ook bij de eetkamerstoelen. En natuurlijk vertel ik je direct welke punten ik bedoel!

De eettafel

Rond of rechthoekig?

Laten we beginnen bij de eettafel. De stoelen kom ik dadelijk dus nog even op terug. De eettafel zoek je altijd als eerste uit, zodat je daarna kunt kijken welke eetkamerstoelen er mooi en praktisch bij staan.
Om te beginnen moet je een keuze maken voor de vorm van de eettafel. Ga je voor rechthoekig of rond? Beide kan fantastisch zijn, als het maar past in je huis. Vaak is een ronde tafel mooi als je een wat ruimere huiskamer hebt.

Kleur

Daarnaast is het materiaal bij een eettafel belangrijk. Zoveel soorten en kleuren waar je uit kunt kiezen. Denk goed na wat bij jou in huis mooi staat. Neem indien mogelijk wat stalen mee naar de winkel, bijvoorbeeld van de kleur van jouw vloer.

De poten

Tot slot zijn bij een eettafel de poten nog belangrijk. Vind je kruispoten mooi, of liever gewoon de klassieke tafelpoten?

De eetkamerstoelen

Als je de eettafel gekozen hebt, komt het lastigste gedeelte: de eetkamerstoelen. Er zijn veel punten waar je bij eetkamerstoelen op moet letten en vaak heb je meerdere stoelen die je mooi vindt. Dat maakt het lastiger om een keuze te maken.

Armleuningen

Om te beginnen maak je een keuze tussen wel of geen armleuning. Heb je geen idee? Probeer wat eetkamerstoelen uit in de winkel: je merkt zo wat jouw voorkeur heeft als je het even uittest.
Let op: koop je stoelen met een armleuning, meet dan altijd goed op of de stoelen wel met de leuning onder de eettafel passen!

Wieltjes

Dan heb je nog de keuze tussen eetkamerstoelen met of zonder wieltjes. De een vindt wieltjes geweldig, de ander vindt het onhandig. Een persoonlijke voorkeur. Belangrijk hierbij is om te letten op je vloer: als je een gladde vloer hebt, kan het zijn dat je stoel met wieltjes gemakkelijk weg schuift, wat niet altijd praktisch is.
Heb je een vloerkleed eronder liggen, dan moet dit geen hoogpolig vloerkleed zijn, want dan lopen de wieltjes vast.

Stof, leer of kunststof

Het materiaal van de stoel is ook een keuze die je moet maken. Vaak merk je wel verschil in zitcomfort, dus test wat stoelen uit om te voelen wat jouw voorkeur heeft.

Kleur

Dan heb je nog de keuze uit verschillende kleuren eetkamerstoelen. Kun je niet kiezen? Gelukkig is het nu ook helemaal hip om stoelen te mixen en te matchen! Dat kan met dezelfde stoel in verschillende kleuren maar het kan zelfs ook met verschillende stoelen die wel bij elkaar matchen.

Hopelijk helpen deze tips je een beetje met het uitzoeken van de perfecte eetkamerstoelen!


Uitgelichte foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.