Persoonlijk

Het trouwpak maakt de bruidegom

Trouwpak maakt de man
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Volgens het gezegde maken kleren de man, maar trouwpakken maken dan toch wel echt de bruidegom. Eerlijk is eerlijk: op de Grote Dag gaat alle aandacht vanzelfsprekend naar de stralende bruid, dus om als bruidegom een beetje indruk te maken moet je al van goeden huize komen. Dus: tijd voor een paar tips voor het kiezen van het perfecte heren trouwpak.

Vloeken mag niet

Sowieso is vloeken uiteraard niet netjes maar als jouw trouwensemble vloekt bij de jurk van je lief, dan heb je een groot probleem. Ik zou zeggen; een probleem van maatje “slaap jij het komende jaar maar op de bank”. Dus vloeken mag absoluut, maar tegelijkertijd mag je de jurk van tevoren ook niet zien.

Overleg vooraf met je lief waar zij jou graag in zou zien. Dat hoeft echt niet in teveel detail: je wil haar natuurlijk ook verrassen op die speciale dag! Als zij maar globaal kan aangeven welke kleuren en stijlen zouden passen bij haar jurk, dat is voldoende. Dan weet jij binnen welke lijntjes je mag kleuren!

Google is nu eens niet je vriend

Ik ben een groot liefhebber van online shoppen, maar in dit geval raad ik het ten sterkste af. En wel om de volgende redenen:

1. We zijn mannen. Weten wij veel wat onze maten precies zijn?!

Zelfs de modebewuste man weet waarschijnlijk niet precies zijn maten. Je trouwpak koop je nou eenmaal niet in een ‘elletje’ of een ‘emmetje’! En het goed opnemen van je maten is vakwerk.

2. Gadgets zijn zeg maar helemaal ons ding…

…maar slechts weinigen van ons beschikken over een beeldscherm dat kleuren op de juiste manier weergeeft. Als het gaat om een shirtje of bloes dan is een lichte kleurafwijking meestal wel te overzien, maar voor je trouwpak ligt dat nét effe wat anders.

Zie voor meer info het kopje ‘Vloeken mag niet’.

3. Onze spiegel heeft vertraging

Soms trek je iets aan, sta je voor de spiegel en denk je: “Mwoa, dat kan ik best hebben”. Later thuis trek je dan hetzelfde shirtje of diezelfde broek aan en dan vertelt je spiegel opeens: “Ja, je kunt het wel hebben… als je eerst even een paar kilo kwijtraakt.” En je wil er tenslotte in je trouwpak niet uitzien als een rollade.

Kies je trouwpak met Google en een vakman

Je moet je pak niet online kopen, maar je kunt Google uiteraard wél gebruiken om inspiratie op te doen! Ga eens wat rondneuzen op zoek naar trouwpakken die jou leuk lijken. Als je met die inspiratie op zak een trouwzaak binnenstapt, dan kan de vakman je verder helpen met het maken van de juiste keuze.

Mag ‘vakman’ eigenlijk nog wel? Of moet je tegenwoordig ‘vakmens’ zeggen? Het klinkt zo onaardig: “Ik ga vanmiddag naar dat vakmens voor mijn trouwpak”. Lastig hoor…

Waar is dat feestje? En wanneer?

Ook belangrijk om even te vermelden als je in de trouwzaak staat: waar en wanneer gaan jullie trouwen? Zomer of winter, binnen of buiten, in Nederland of op Ibiza? Het zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de keuze van het perfecte trouwpak.

De finishing touch voor je trouwpak

Een cool & classy pak is belangrijk, maar zoals iedere fashionisto wel weet: the devil is in the details, oftewel: accessorize! Jouw trouwpak knalt er pas echt uit met de juiste accessoires.

Allereerst zorg je dat je schoenen en riem met elkaar matchen. Als je je schoenen in een goede trouwzaak koopt, hebben ze meestal ook de matchende leren riem erbij. Maar als je je schoenen in een ‘gewone’ winkel koopt: niet vergeten!

Dan de stropdas: die is misschien ouderwets maar wél bij uitstek geschikt om een feestelijk fashion statement te maken. Kies er bijvoorbeeld eentje in dezelfde kleuren als het bruidsboeket.

Durf je nog wat meer? Overweeg dan eens een paar knallende bretels. Nét weer even wat anders, en een leuke verrassing als je op de dansvloer je colbertje uitslingert om helemaal los te gaan.

Geen juweel te veel

Zeker dragen mannen tegenwoordig juwelen, armbanden, oorbellen, neusringen en ga zo maar door. Helemaal goed, ieder voor zich. Maar mijn persoonlijk advies? Hou het op je trouwdag bescheiden. Een mooi klassiek horloge doet het altijd goed, misschien een stijlvolle dasspeld en natuurlijk een setje manchetknopen. Die mogen best opvallen.

Ga je echter trouwen in Ibiza-stijl, dan mag natuurlijk alles weer! Kralen, veren, dromenvangers in je oren: doe wat je wil. Houd echter wél rekening met de kleuren die je gebruikt, want die moeten natuurlijk wel passen bij de outfit van je lief. En onthoud altijd: niet alle, maar toch echt wel de meeste aandacht hoort op deze naar jouw lief te gaan!

Zo, nu rest me eigenlijk niks anders dan jullie een fantastische bruiloft toe te wensen en een liefde vol liefde! Foto’s zijn welkom 😉


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Pakkend Amsterdam
  18 juli 2022 at 15:29

  Leuke blog over trouwpakken!

 • Reply
  Een zomers trouwpak - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 09:24

  […] minimaal 3 tot 4 maanden voor de huwelijksdag te beginnen met de zoektocht naar het perfecte trouwpak. Zo heb je nog alle keuzevrijheid en kun je zowel voor confectie als maatwerk kiezen. Probeer voor […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.