Huis & Tuin Persoonlijk

Slaapkamer die meegroeit met de kids

tiener slaapkamer

Het gaat binnenkort weer gebeuren: er moet worden verbouwd. Ik zeg ‘weer’ omdat het bij ons zo ongeveer iedere twee jaar wel prijs is. Dit keer zijn het de slaapkamers van de jongens. En ook hier zou ik het woordje ‘weer’ kunnen invoegen: het wordt immers de vijfde keer in tien jaar tijd… Toegegeven; niet iedere verbouwing was even ingrijpend, maar toch! Mijn lief houdt nou eenmaal van verandering en omdat verhuizen voor ons niet echt aantrekkelijk is, gooit ze om de zoveel tijd maar eens de boel op zijn kop. Niet zomaar hoor; er is altijd wel een reden. Wat is het verhaal deze keer? Nou, hier komt ‘ie in een notendop.

Ze worden nou eenmaal groter

Ja, dat is de reden in een héle kleine notendop. Onze jongens zijn nu tien jaar en worden al hele kerels. De eerste zes jaar van hun jonge leventje hebben ze samen op een kamer geslapen en dat was prima. Toen besloten we dat het tijd werd dat ze ieder hun eigen plekje kregen: we hebben onze eigen slaapkamer in twee kamers gesplitst en zijn zelf op hun kamer gaan slapen. Die was wel wat aan de krappe kant vanwege het schuine dak, maar toen we er een royale dakkapel op hadden gezet was het perfect.

De twee nieuwe kinderkamers had ik letterlijk op de centimeter precies uitgetekend: het nieuwe bed, nieuwe bureau en de nieuwe kleerkast pasten precies. En dan nog een klein beetje ruimte, nét genoeg om je kont te keren. Maar ja; als die kont steeds groter wordt, heb je op een gegeven moment natuurlijk ook meer ruimte nodig. Voor de duidelijkheid: ik heb het over de kont van onze jongens.

slaapkamer

Zo splitsten we in 2016 onze slaapkamer in twee jongenskamers

Terug naar één slaapkamer

Zoals je op het tekeningetje hierboven kunt zien: het zijn inderdaad maar kleine kamertjes. En daarom is het plan deze keer: we slaan de muur ertussenuit en maken er weer één grote slaapkamer van, voor één grote knul. Het andere kind zetten we op Marktplaats. Het andere kind krijgt een nieuwe slaapkamer op de zolder. Dat betekent dus dat de zolder óók wordt verbouwd. Dat had een vorige eigenaar ook al eens gedaan in een grijs verleden maar dat was niet zo’n succes. Waarschijnlijk had hij een budget van vijf gulden en een halve knoop. En het ruimtelijk inzicht van een komkommer. En geen smaak.

Van mancave naar slaapkamer

Aan die zolder hebben we ook wel wat geklust hoor: eerst hebben we er een mancave van gemaakt voor de jongens. Met een voetbaltafel, wat luie stoelen en een grote tv met gameconsoles. Die kon echter tóch niet echt concurreren tegen de speelkamer beneden. Daarna wilde ik er een werkkamer van maken waar ik rustig mijn gang kon gaan. Toen sprak Lin met een vriendinnetje af dat ze na een avondje uit wel bij ons zou kon blijven logeren. En dus werd het in allerijl een logeerkamer… Dat was op zich ook prima, maar om er nu een echte slaapkamer van te maken moet er nog van alles gebeuren. Betere isolatie, een nieuw raam of meteen maar een dakkapel. En de vloer en de wanden zien er niet uit. En er moet een tripje naar de meubelwinkel worden gepland, want er moet natuurlijk ook een mooie nieuwe slaapkamer geshopt worden. Kortom: dat wordt nog een projectje.

En zo blijven we lekker bezig… Alleen die werkkamer voor mij, dat lukt nog niet helemaal.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.