Huis & Tuin Papa-tips

5 typische papa-klussen

papa-klussen

Als papa ben je regelmatig bezig met andere klussen dan je kinderloze vrienden. Je zult ontdekken dat bepaalde klussen je ook immens populair kunnen maken in het gezin. Welke papa wil nou niet dat zijn zoon of dochter hem een held vindt? Dat zal wel lukken met deze 5 typische papa-klussen.

1. Behang de kinderkamer

Tijd voor een nieuw behangetje in de kinderkamer? Natuurlijk neem je je kids mee naar de winkel. Bij Kwantum is er een enorme keus uit verschillende mooie behangen. Laat je kinderen er zelf eentje uitzoeken voor de kinderkamer. Vervolgens laat je ze natuurlijk ook helpen bij het lostrekken van het oude behang. Niets leuker dan papa helpen om de kinderkamer mooier te maken!

2. Bouw een speeltoestel

Een speeltoestel is eenvoudiger te bouwen dan je denkt. En voor je kids is het zonder meer een van de stoerste papa-klussen om te klaren! Een paar flinke palen kunnen worden omgetoverd tot schommel (check hier waar je op moet letten bij een schommel). Heb je steigerhout of pallethout over? Je maakt er een prachtige toren van. Koop voor een prikkie een losse glijbaan en je kinderen zijn er dol op. In het voorjaar is de kans ook groot dat je een mooi tweedehands speeltoestel op de kop kunt tikken bij mensen die hun tuin aanpassen.

3. Maak nieuwe meubels voor je kids

Kindermeubels maken, daar zijn veel papa’s goed in. Denk aan een mooi stoeltje, maar ook een stoer bed of een mooi bureau kun je zelf maken. Het leukste van die doe-het-zelf projecten is dat je er een heel eigen draai aan kunt geven. Maak bijvoorbeeld een hartstikke stoer piratenbed of een auto-bed voor je kind.

4. Richt een game-room in

Een game-room is een kamer die helemaal is ingericht op gamen. En aangezien het in veel gezinnen toch de taak van papa is om lekker met zijn kinderen te gamen, is een game-room precies wat je nodig hebt. Zo hoeft mama zich niet te ergeren (“Zet dat geluid zachter!”) en kunnen jullie lekker je spellen spelen. Hoe ver ben jij bijvoorbeeld met Minecraft?

5. Samen klussen met je kind

Maakt niet eens zoveel uit wat je nieuwe project wordt: kies eens iets dat je samen met je kind gaat uitvoeren. Maak bijvoorbeeld samen een mooie boekenkast of een ander grappig meubeltje. Kleine projecten als een vogelhuisje of een kapstokje zijn ook prima. Geef je kind echt een rol. Kinderen vinden het geweldig om samen met papa te klussen. Let erop dat je een project kiest waarbij precisie niet bovenaan staat. Het gaat vooral om samen ontspannen. Raak dus niet compleet van de kook als er een spijker krom geslagen wordt of een plankje niet mooi recht zit.

Papa’s zijn meestal de klussers in huis. Hoewel er ook wel handige moeders zijn, blijft klussen tot een beetje een vaderrol. Ben jij handig met hamer en spijkers? Dan heb je geluk en kun je lekker aan de slag. Ben je minder handig, dan is het beter om te beginnen met wat eenvoudige papa-klussen. En ben je echt helemaal niet handig? Verwen dan je vrouw en kinderen met een kant-en-klaar oplossing. Gemakkelijk, leuk en wel zo relaxt voor jou!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Glashelder klussen met glas - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 16:32

    […] maak graag dingen zelf. Niet dat ik nou een eersteklas klusser ben hoor, maar ik vind het gewoon leuk om af en toe iets helemaal zelf te fixen. Zeker als het om […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.