Gastblog

Rijden in een droom Mercedes?

Rijden in een droom Mercedes?

Een superieure droomauto: het merk Mercedes. Het Duitse merk is een van de mooiste en stoerste automerken om als man in rond te rijden. Mercedessen zijn, en zeker de geavanceerde modellen, niet de meest voordelige auto’s om in te rijden en daarom voor veel mannen een superieure droomauto. Maar wat maakt het nu tot een droommerk voor autoliefhebbers? Wat zijn de voordelen die een Mercedes automobilisten te bieden heeft? En hoe kun je, als je er een hebt, jouw wagen nog mooier en exclusiever maken? Je leest het allemaal in dit blog!

De meerwaarde van het automerk Mercedes

Het merk behoort om diverse redenen tot de elite van het hedendaagse mondiale wagenpark. In de eerste plaats zijn Mercedessen qua carrosserie elegant, strak en stijlvol ontworpen. Veel mensen die een Mercedes voorbij zien rijden, zoals een 300SL Gullwing, een SLK 200 Roadster of een C 180 Limousine, kijken toch vaak even vol bewondering en met een jaloerse blik over hun schouder. Naast het strakke design van nagenoeg elk Mercedes-model, valt dit merk in de tweede plaats op door de power en motorkracht. Houd je van vlot rijden, snel optrekken en het tempo erin houden? Dan is een Mercedes een van de beste keuzes die je als autoliefhebber kunt maken.

Een van de gaafste voorbeelden van de power waar het merk voor staat, biedt de Mercedes-Benz SLS AMG. Deze raket op vier wielen heeft een 6,2 liter V8-motor en maar liefst 571 pk motorkracht. Een derde voordeel is het feit dat nieuw Mercedessen dan wel prijzig zijn, maar occasions – zeker als ze uit Duitsland geïmporteerd worden – ook voor mensen met een gemiddelde beurs tegenwoordig goed te betalen zijn.

Ten slotte nog één voordeel: er zijn speciale autoverzekeringen die helemaal afgestemd zijn op de behoeften van Mercedes-rijders. Heb je een nieuw model of juist een klassieke oldtimer van dit merk, overweeg dan zeker dit type verzekering!

Maak jouw Mercedes nog stoerder en exclusiever via een configurator

Ben je zelf de trotse bezitter van een Mercedes? Dan is het aan te raden om jouw auto niet alleen goed te verzekeren, maar ook nog wat exclusiever, stijlvoller en waardevoller te maken dan deze nu al is. Er zijn diverse snufjes, technieken, gadgets en pimp-mogelijkheden om dit op een efficiënte en voordelige wijze te doen. Er is op dit gebied van alles mogelijk. Zo kun je via de configurator op de officiële bedrijfswebsite van Mercedes geheel naar eigen wens jouw perfecte auto vormgeven, pimpen en samenstellen. Kies bijvoorbeeld uit handgeschakeld of een automaat, bepaal zelf welk motorblok er in komt te liggen, kies een geschikte kleur uit en natuurlijk ook jouw favoriete brandstofsoort. Je kan ook een configurator gebruiken om bijvoorbeeld andere Mercedes velgen te kiezen. Je kan kiezen uit diverse groottes en kleuren, waaronder zilver, antraciet, zwart mat of zwart glans.

Mooie upgrades en gadgets voor de echte liefhebber

Het is op diverse manieren mogelijk om jouw juweeltje te upgraden met allemaal leuke extra’s. Er zijn diverse DIY upgrades mogelijk die je dus zelf kunt uitvoeren. Een populaire upgrade die veel Mercedes-rijders uitvoeren, is het aanbrengen van projectielichten aan de onderzijde van de deuren. Met name in de avond ziet dit er heel luxueus uit, terwijl het licht ook lekker praktisch is bij heet uit- en instappen als het donker is. Een andere fijne en veel toegepaste upgrade is het aanpassen van het stuur door een sportstuur te monteren. Op die manier kun je jouw Mercedes nog een tikkeltje sportiever maken dan deze al is.

Voor de echte fans zijn er ten slotte ook nog tal van stoere en gave kleinere Mercedes-gadgets verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor sleutel-etuis, speciale sleutelhangers en nog veel meer. Je kan ook een gave poster van jouw favoriete Mercedes laten afdrukken en thuis ophangen.

Kortom; genoeg redenen waarom een Mercedes de droom is voor vele papa’s.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    De voor- en nadelen van een elektrische auto en een laadpaal op je oprit - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 09:03

    […] Lees ook: mercedes rijden? […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.