Kleding Papa-tips Persoonlijk

Kinderkleding shoppen voor mannen

Kinderkleding shoppen
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Oh mijn god, kinderkleding shoppen. Een activiteit die mij keihard terugwerpt op mijn grootste beperking: ik ben een man. En hoewel het man-zijn in mijn opinie grote voordelen biedt ten opzichte van alle andere opties die er tegenwoordig zijn: kinderkleding shoppen is daar geen van. En dus heb ik een plan nodig. Mijn beste plan ligt voor de hand: afschuiven op mijn lief, die daar dus wél erg goed in is. Maar ook die heeft er niet altijd zin in en dus heb ik een tweede plan nodig. Hier gaan we: operatie kinderkleding shoppen voor mannen. In grote lijnen. Er ontbreken misschien nog wel wat details, maar het is een goed begin.

Kinderkleding shoppen: eerst heldere einddoelen stellen

Ik heb jarenlange ervaring in het zogenaamde ‘mee-shoppen’, waarbij ik achter mijn lief aan stad en land doorsjok. Mijn energie zit dan puur in het proberen uit te stralen dat ik het supergezellig vind, en natuurlijk altijd overtuigend reageren op die ene vraag: “Maakt dit me niet dik?”. Ik trek aan wat me gezegd wordt en draag keurig alles wat ik heb mogen afrekenen en dat is het wel zo’n beetje. Maar als ik zelf deze missie wil laten slagen, heb ik wel een kader nodig: wat is het einddoel? Ofwel: waar gaan we voor shoppen? Hiervoor wend ik me in principe tot mijn lief; dat is meestal parate kennis voor haar. Mocht dat geen optie zijn dat heb je een probleem: dan zul je zelf de kledingkast in moeten duiken om te zien wat er nog is, of het nog allemaal past en of het niet onacceptabel kapot is.

Hoeveel kleding heeft je kind eigenlijk nodig?

Dat is enerzijds afhankelijk van je kind 😉 maar anderzijds ook van jouw was-ritueel. Een paar vuistregels:

 • Als je zes setjes ‘gewone’ kleding hebt en één setje ‘nette’ kleding, dan kun je je kind een hele week aankleden. Zelfs als je maar één keer per week wast, hoeft je kind nooit in zijn blote kont naar school.
 • Broeken draag je meestal langer dan een dag; die heb je dus zeker geen 7 nodig.
 • Shirts en bloesjes gaan in principe wel een dag mee, maar een stuk of twee reserve per week is wel handig.
 • Zijn je kids nog in de leeftijd dat ondergoed en sokken soms wel eens korter dan een dag meegaan? Of redden ze het een dag? Een paar extra is sowieso verstandig.
 • Een jas was je in principe hooguit één keer per seizoen. Dus één warme en één lichte jas is prima.
 • Een joggings- of trainingspakje voor sport en spel.
 • Twee of drie complete sporttenues (afhankelijk van de sport, aantal trainingen/wedstrijden).
 • Wat oude of kapotte kleren om in te kunnen rotzooien. Dat scheelt veel schade aan je ‘goede’ kleren. En die koop je natuurlijk niet; die ontstaan vanzelf! 😉

Strijdplan bepalen

Om te voorkomen dat je doelloos gaat rondstruinen van winkel naar winkel, heb je een strijdplan nodig. Daarom moet je eerst een paar belangrijke dingen weten:

 • Wat heb ik nodig? Maak een lijstje op basis van hierboven, dan vergeet je zeker niets.
 • Welke maat heeft mijn kind? Dat staat natuurlijk in de kleren die je kind aanheeft. En waarschijnlijk wil je dan dus één maatje groter. Is je kind er niet bij, of kun je het maatlabeltje niet vinden? Dan kun je altijd nog Blogpapa’s Kindermaten Tabel downloaden. Superhandig!
 • Welke stijl heeft mijn kind? Sommige wat meer dan andere, maar ieder kind heeft wel een soort van eigen smaak. Als je daar rekening mee probeert te houden, wordt je shopdag een stuk gezelliger! En als die smaak, laten we zeggen, nog niet zo goed ontwikkeld is? Probeer dan elementen mee te nemen. Bijvoorbeeld wél de glitters, maar niet het panterprintje. Of wél de gescheurde jeans, maar dan met een stofje eronder in plaats van bloot.
 • Waar kan ik vinden wat ik zoek? Een goede zet is om vooraf even te bekijken welke winkels er zijn en om hun website te bezoeken. Als je nou een échte man bent, kijk je even op Google Maps wat de optimale route is tussen de winkels die je (liefst samen met je kind) gekozen hebt.
 • Zoek ik basic, casual of chic? Op een webshop met allemaal hippe kindermerken kun je vast óók wel een simpel onderbroekje kopen. Maar dat simpele onderbroekje kun je ook bij de Hema of de Zeeman kopen voor een kwart van de prijs. Mijn tip: koop basic kledingstukken in basic winkels! Dat scheelt je een heleboel geld voor die leuke casual outfit of een wat chiquer kledingstuk.

Ga je live of online kinderkleding shoppen?

Als je online gaat shoppen, ben je nu klaar om los te gaan. Waarschijnlijk vind je kind het al gauw te lang duren of saai worden, dus zorg dat je de vaart erin houdt. Onderbroeken uitzoeken is niet zo spannend; dat kun je alleen ook wel. Kies een paar goede webshops uit en zet wat tabbladen open met leuke kledingmerken. De kinderkleding van Quapi bijvoorbeeld; die is lekker hip voor meiden, en wat stoerder voor kleine mannen. Probeer ze enthousiast te maken voor wat ze zien, maar laat ze nog liever zelf rond scrollen en klikken! Hoe meer lol ze erin hebben, hoe makkelijker jouw rol wordt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een beetje bijsturen qua smaak en prijs. Meer tips over online shoppen vind je hier.

Kinderkleding shoppen kan eigenlijk best leuk zijn!

Je kunt natuurlijk ook lekker old school met je kind naar de stad gaan. Al is het maar omdat je daarna gezellig samen een terrasje kunt pikken. Want dat hoort er vanzelfsprekend wel bij!

Dwing je kind nooit om iets te passen wat sowieso niet in de smaak valt. Dwing je kind nooit om kleren te passen als hij of zij écht geen zin meer heeft om te passen. Dat is het einde van de gezelligheid en alles wat je op basis daarvan koopt, wordt toch niet met plezier gedragen. En ach, eigenlijk moet je je kind natuurlijk überhaupt niet dwingen! Het levert maar zelden iets positiefs op. Ben niet bang om hulp te vragen: daarvoor is het winkelpersoneel immers! En vaak neemt je kind eerder iets aan van een professional dan van jou…

Als je het op deze manier benadert, ben ik ervan overtuigd dat je zult slagen. En als je dan óók nog als uitgangspunt neemt: een leuke dag met je kind hebben, dan komt het helemaal goed! Neem de tijd voor elkaar, voor een ijsje of een drankje: probeer het gewoon gezellig te houden. Dat je daarna ook nog thuis komt met een nieuwe garderobe is mooi meegenomen 🙂

Happy shopping!


Lees ook: herenkleding


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Dé kleding die Daan en Jesse vroeger droegen - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 08:52

  […] van mijn favoriete kinderkleding merken is toch Quapi. Quapi heeft super leuke kleding voor zowel jongens als meiden. Bij de meiden […]

 • Reply
  Geld besparen op kinderkleding? Zo doe je dat - blogpapa.nl
  13 december 2023 at 09:06

  […] het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op kinderkleding. Zo kun je mooie kleding kopen voor een scherpe […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.