Gastblog Papa-tips

Hoe maak je het best jouw telefoonhoesje schoon?

Hoe maakt je het best jouw telefoonhoesje schoon?
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Tenzij je je handen elk moment van de dag schoonmaakt, trekken ze heel veel bacteriën aan. Dat maakt het vanzelfsprekend dat een deel van deze bacteriën ook migreren naar je telefoon én je telefoonhoesje. Nu is dit natuurlijk niet al te schadelijk, maar toch is het belangrijk dat je regelmatig je toestel en je hoesje grondig reinigt.

Heb je bijvoorbeeld een telefoonhoesje voor de nieuwe iPhone SE? Dan wil je natuurlijk dat jouw mooie nieuwe telefoon een jasje draagt dat regelmatig een schoonmaakbeurt krijgt. Je kunt heel veel soorten telefoonhoesjes vinden en elk van deze hoesjes moet je op een andere manier schoonmaken, voor sommigen hoef je bijvoorbeeld minder te doen dan voor anderen. In dit artikel lees je hoe je elk type hoesje goed schoon kan maken.

Schoonmaken van softcase telefoonhoesje

Het is erg makkelijk om een softcase hoesje goed schoon te maken. Je hoeft namelijk alleen maar een vochtige reinigingsdoek over je hoesje te halen en hij wordt weer zo goed als nieuw. Omdat softcase hoesjes van plastic zijn gemaakt, zou je ze ook in de wasmachine kunnen wassen.

Schoonmaken van hardcase hoesjes

Om een hardcase telefoonhoesje schoon te maken heb je ook alleen maar een natte doek te hebben. Deze doek hoef je alleen maar eventjes grondig over je hoesje te vegen en zo gaat het meeste vuil wel weg. Ook kun je ervoor zorgen dat je hoesje weer mooi glimt door er simpelweg een droge of licht vochtige doek overheen te halen als je klaar bent met het schoonmaken van je hoesje.

Op deze manier kun je ook heel makkelijk extra stevige hoesjes verontreinigen.

Bookcases schoonmaken

Bookcases zijn meestal van leder gemaakt en hier moet je dus ietwat meer werk voor doen. Om te beginnen zou je wel een nat doekje over je hoesje kunnen halen zodat je het meeste stof er af haalt en hierna zou je het hoesje kunnen oppoetsen met schoenpoets zodat het weer nieuw lijkt. Op deze zelfde wijze kun je insteekhoesjes schoonmaken, aangezien deze vrijwel hetzelfde zijn.

Houten hoesje schoonmaken

Ondanks dat houten hoesjes veel minder voorkomen dan bijvoorbeeld bookcases of softcases, bestaan ze nog wel. Echter het fijne aan een houten hoesje, is het feit dat vuil zich minder snel ophoopt op hout. Dankzij deze kwaliteit van houten hoesjes, hoef je eigenlijk alleen maar je hoesje te verontreinigen met een vochtige reinigingsdoek om het vuil en stof te verwijderen. Ook is het hierna mogelijk om je hoesje te polijsten met houtverzorging zodat je hoesje weer mooi glimt.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.