Huis & Tuin Vaderschap

Als vader een kinderkamer inrichten: De beste tips!

Als vader een kinderkamer inrichten: De beste tips!

Word je binnenkort vader en is aan jou de taak om de babykamer in te richten? Dan kun je waarschijnlijk wel wat goede tips gebruiken. Wanneer je met een aantal punten rekening houdt, is het helemaal niet moeilijk. We zetten ze op een rijtje!

Wat heb je nodig voor de kinderkamer?

In ieder geval heb je een wiegje of ledikantje nodig en een commode. Daarnaast zijn een kledingkast en een voedingsstoel ook erg fijn om te hebben. Zo heb je voor alle spulletjes en kleertjes een plek om op te ruimen en kun je ‘s-nachts tijdens het geven van de fles lekker zitten. Uiteraard is een en ander ook afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Behalve meubilair heb je ook een ‘babyuitzet’ nodig. Deze bestaat uit een lange rij benodigdheden, zoals kruiken en kruikenzakken, een aankleedkussen met verwisselbare hoezen, beddengoed (dekentje, lakentjes, hydrofiele luiers, matrasbeschermers), luieremmer, badje, handdoeken, spuugdoekjes en omslagdoeken. Kijk hier voor meer inspiratie.

Hoe richt je de kinderkamer in?

Bij het inrichten van de kamer zijn er ook een aantal punten waar je het beste rekening mee kunt houden:

 • Ga je nog zelf klussen?

Wacht er dan niet te lang mee, want verfdampen blijven lang hangen en zijn niet goed voor je kindje. Wanneer je dit ruim op tijd klaar hebt, kan de kamer nog uitgebreid luchten.

 • Ga bij de opstelling van de meubels uit van de positie van het bedje

Liever niet in de volle zon, op de tocht of vlak naast de verwarming staan. Want je moet wel de juiste temperatuur aanhouden. Meer informatie hierover kan je altijd vragen bij de kraamverpleegkundige. Verder is het fijn, vooral wanneer je kindje wat ouder wordt, als hij of zij de deur kan zien vanuit het bed.

Felle kleuren, gezellige prints en veel speelgoed: het lijkt leuk maar zorgt voor onrust. Teveel prikkels overdag verstoren de nachtrust van je kindje. Bovendien kan een leuke print of knuffel in het donker voor een verkeerde sfeer in de kinderkamer zorgen. Kies daarom het liefst voor lichte, rustige kleuren, eventueel aangevuld met één basiskleur, en wees zuinig met prints. Wil je graag een muur met een lief behangetje? Behang dan de muur achter het hoofdeinde van het bedje, zodat je kindje vanuit bed de prints niet ziet.

 • Slim: tijdloze meubels

Wanneer je meubels kiest met het oog op de toekomst, kun je er heel lang mee doen. Neutrale, houten meubels in lichte (Scandinavische) kleuren zijn prachtig en je kunt er alle kanten mee op qua stijl. In een meegroeibedje kan jouw kleintje jarenlang comfortabel en veilig slapen. Door simpelweg kleurstelling en accessoires te veranderen, kun je later weer een hele andere kamer creëren.

Met bovenstaande tips is het helemaal niet moeilijk om (ook als vader!) de babykamer in te richten. Geniet van het proces en de voorpret!


Uitgelichte foto: © Petite Amélie


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Buiten schilderen: zo doe je dat! | blogpapa.nl
  19 november 2020 at 13:35

  […] je weet dat de tape wat langer zal blijven zitten, bijvoorbeeld omdat je een hele kinderkamer te schilderen hebt, kies dan voor de gele ‘gold’ tape. Die plakt strakker en hecht […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.