Huis & Tuin

Mijn garage en ik: een oneindig gevecht

Mijn garage en ik: een oneindig gevecht
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Aan ons huis zit een garage en ik kan je zeggen: dat is verrekte handig. Want een garage is echt enorm ideaal. Toen ik nog thuis woonde hadden we een losstaand schuurtje. Ook fijn, want alle vormen van bergruimte voor bijvoorbeeld je fiets is prettig, maar een schuur is vaak wat kleiner en zit meestal niet aan je huis vast. Oftewel, om bij de schuur te komen moet je eerst naar buiten. Dus een garage is ideaal! Maar toch heb ik een soort haat-liefde verhouding met mijn garage.

Houten garage

Om te beginnen heb je nogal een verschil tussen een garage en een garage. Met name het feit dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een houten garage zegt iets. Een houten garage is namelijk om te beginnen een stuk goedkoper om aan te bouwen: je hebt geen zware fundering nodig. Dat betekent dat je de garage ook redelijk snel kunt bouwen. Met enkele dagen ben je waarschijnlijk al een heel eind, terwijl je met een stenen garage echt wel wat langer bezig bent. Wil je wat meer informatie, kijk dan bijvoorbeeld maar eens bij de houten garages van Blokhutwereld.nl. Welke garage je uiteindelijk ook kiest, je krijgt er een mooie grote ruimte bij en dat is ideaal! Maar…soms ook iets té ideaal.

De binnenkant

Dat hout er mooier uit ziet is natuurlijk ook mooi meegenomen, want het oog wil ook wat. Maar dan komt het. De binnenkant van de garage, want die moet natuurlijk gevuld worden. En jongens, dat is bij die garage van mij wel gelukt hoor, dat vullen. Man man man, wat kan een mens veel zooi bewaren. Ons huis is prima in orde en netjes opgeruimd, maar die garage… Op de een of andere manier krijgen we het niet voor elkaar om die gewoon netjes te laten. Het staat zo snel vol en dient als een soort tussenstation. Ik ben nu eenmaal iemand die niet goed dingen weg kan gooien en ja, dan heb je nogal eens wat. Natuurlijk is een garage opgeruimd houden ook wel een uitdaging met vier fietsen erin, een werkbank, twee kasten en een koelkast, maar toch.

Opruim aanval

Soms krijg Lin zo’n opruim-woede-aanval en dan is ineens in een middag de helft uit de garage, de rommel naar de milieustraat gebracht en alles netjes in de kasten. Dat is fijn, hoewel het ook altijd wel even pijn doet als ik zie dat er dan weer allerlei ‘zorgvuldig’ gespaarde spullen van mij ineens verdwenen zijn. Maar goed, diep in mijn hart weet ik ook dat het beter is zo. En stiekem weet ik ook dat ik binnen een half jaar wel weer een nieuwe collectie opgebouwd heb.


Garagefoto via shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.