Persoonlijk

Je nieuwe huis inrichten doe je in deze volgorde

huis inrichten

Bij het kopen van een nieuw huis komt er van alles op je af op het gebied van inrichting. Wellicht neem je een deel van de uitzet mee of ga je verhuizen en neem je je meubels en dergelijke mee. Maar ondanks dat is er veel om rekening mee te houden. Maar waar moet je beginnen als het gaat om je huis inrichten?

De basis

Om te beginnen moet je voor het inrichten van je nieuwe huis de basis op orde hebben. Ga niet inrichten als je weet dat de muren of het plafond nog geschilderd moeten worden. Geloof me, je bent achteraf blij dat je éérst die basis op orde hebt. Behalve het verven moet je ook de vloer niet vergeten: is deze in orde, of moet hij eerst behandeld of vervangen worden voordat je de meubels erop gaat plaatsen?

Grote meubelstukken

Zodra de basis er is, kun je aan de slag met de grote meubels. Denk aan de kast, eettafel en het bankstel. Bekijk goed waar je deze wil plaatsen voordat je verder gaat met alles decoreren. Je wil namelijk voorkomen dat je na een paar maanden tóch besluit de eethoek aan de andere kant van het huis in te richten. Bekijk goed hoe alles het mooiste uitkomt en houd ook rekening met praktische zaken zoals de tv-aansluiting en stopcontacten.

Kleine meubelstukken en verlichting

Zodra je klaar bent met de grote meubelstukken en je dus zeker weet hoe je indeling wordt, kun je verder met de kleinere meubelstukken en de verlichting. Deze kunnen nu opgehangen worden. Mocht je nu nog niet zo ver zijn en nog geen verlichting hebben, dan is dit hét moment om die te gaan shoppen. Dat kan tegenwoordig gemakkelijk online bij bijvoorbeeld scalaxl. Ze hebben een groot aanbod, bezorgen boven de € 40,- gratis en je kunt de lamp eenvoudig retourneren, mocht het toch net niet zijn wat je er van hoopte.

Accessoires

Zodra ook de vorige stap klaar is, is het tijd voor het leukste gedeelte: decoreren! Maak je huis echt jóuw huis door met accessoires te decoreren in jouw stijl. Denk aan planten, kussens, kaarsjes, schilderijen, vaasjes en noem maar op. En het leuke aan accessoires is dat je daar wél lekker mee kunt blijven afwisselen door eens een keer iets te verplaatsen of te veranderen.


Foto van schilderij ophangen via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Suus
  14 februari 2020 at 14:40

  Leuk, die site met verlichting. Daar hebben ze echt van alles, zie ik!

 • Reply
  Skogen
  6 april 2021 at 19:00

  Handige tips! Zelf heb ik ervoor gekozen om voor een paar mooie Kick stoelen te gaan in plaats van een bank. Dit omdat je deze makkelijker kunt verplaatsen dan een zware bank.. het kan namelijk zomaar zo zijn dat ik na een tijdje de behoefte krijg de zithoek naar de andere kant van de kamer te verplaatsen!

  Groetjes,
  Anne

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.