Gadgets

Doe de welke-smartphone-past-bij-mij test

Doe de welke-smartphone-past-bij-mij test

De zoektocht naar een nieuwe telefoon is nog een hele uitdaging kan ik je vertellen. Ik heb inmiddels al een jaar of vier dezelfde smartphone, dus ik vond het op zich wel tijd worden voor een nieuwe. Maar welke smartphone, want er is zó veel keuze…hoe weet je nu nog welke smartphone bij je past?

Nu ben ik zeker niet de enige met dit probleem. Er bestaan zelfs heuse ‘welke-smartphone-past-bij-mij’ tests. Je vult onder andere in welke prijs de telefoon mag hebben, hoe groot ie mag zijn, of je Android of iPhone wil, hoe snel hij moet zijn en hoe lang de accu mee moet gaan en tot slot hoe belangrijk je de camera vindt. In de test worden dus alle belangrijkste specs van een telefoon opgevraagd en op die manier worden er smartphones aan je gematcht. Super handig, want dat scheelt mij weer 100 smartphones open klikken en doornemen.

1. De iPhone XS

Na alles ingesteld te hebben kon ik door naar mijn resultaten. Ik heb overigens niet gekozen voor Android of iPhone, omdat ik daar simpelweg geen voorkeur in heb. Mijn eerste optie was de iPhone XS, die matchte volgens de test het beste met mij. Even bekeken en inderdaad; zag er prima uit. Nu moet ik wel zeggen dat ik een refurbished iPhone XS mij meer aanspreekt dan, want ik heb eigenlijk geen behoefte aan een splinternieuw en dus duur toestel. Hij mag prima gebruikt zijn, als hij maar goed is.

2. De Samsung Galaxy S10

De tweede optie was een Samsung Galaxy S10 plus. Super mooi ding en ik weet dat hij prachtige foto’s maakt. Een vriend van me heeft hem namelijk ook. En die camera is toch wel iets wat ik erg belangrijk vindt. Overigens geldt ook hier dat mijn voorkeur naar een refurbished Samsung gaat, want ik vind hem simpelweg gewoon te duur.

3. De Huawei P20 Pro

De derde optie was volgens de test een Huawei P20 Pro. Wat ik ook goed kan begrijpen, want dit toestel ziet er natuurlijk ook te gek uit en de specs liegen er niet op. Daarnaast is de prijs ook behapbaar, zeker als je deze tweedehands scoort. Echter durf ik op het moment niet goed een Huawei te kopen vanwege de verschillende nieuwsberichten over het handelsverbod en de onzekerheid hiervan. Ik wil natuurlijk geen telefoon die ik over een jaar niet meer kan updaten, zeker niet een telefoon met een dergelijk prijskaartje. Maar mocht deze hele toestand opgelost worden, dan is de Huawei Pro zeker een goede optie!

Welke het gaat worden, ben ik nog niet uit, maar het idee dat ik met een simpele test het aanbod heb verlaagd van 100 naar 3, is wel erg prettig. En nu komt natuurlijk ook mijn vraag aan jullie. Welke smartphone zouden jullie kiezen?


Telefoonfoto via Shutter stok


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Oplossing voor mensen die geen dure smartphone willen - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 08:28

    […] oplossing. Een iPhone 8 plus refurbished bijvoorbeeld is best betaalbaar en je hebt alsnog een gave smartphone. Geen oude gevalletje en een refurbished telefoon ziet er ook gewoon goed uit. Alsof je dus gewoon […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.