Gastblog Opvoeding en Ouderschap

Een andere pakjesavond dit jaar…

tiener telefoonabonnement tiener smartphone

Onze jongens zijn inmiddels geen kleine jongens meer. Sterker nog: het zijn bijna tieners. Over drie maanden worden ze tien jaar en vanaf dan mag (moet) ik ze dus officieel tieners noemen. Dat het geen kleine jongens meer zijn zag ik onder andere terug tijdens onze Pakjesavond begin december.

Geen Sint en Pieten meer

Dat begon natuurlijk met het feit dat we Pakjesavond op een andere manier vieren dan vroeger. Geen Sinterklaasvideo meer, geen Pieten op bezoek en natuurlijk het feit dat onze jongens niet meer in Sinterklaas geloven. Gelukkig bleven andere dingen wel hetzelfde: ze mochten gewoon nog hun schoentje zetten, we vierden Pakjesavond gewoon met cadeautjes én nog belangrijker: we hadden het super gezellig met z’n allen. We speelden namelijk gezellig met z’n allen korte gezelschapsspelletjes en de winnaar mocht een cadeautje uit de zak kiezen en uitpakken. Zo zorg je er meteen voor dat de cadeautjes niet binnen vijf minuten allemaal uitgepakt zijn.

Een telefoonabonnement als cadeau

Behalve Pakjesavond veranderen ook de cadeaus door de jaren heen. Zo kregen de jongens vorig jaar een tweedehandse telefoon cadeau, waar ze spelletjes op konden spelen. Nog geen telefoonabonnement, want dat vonden wij nog niet nodig. Inmiddels zijn we een jaar verder en dit jaar kregen ze voor hun telefoon een abonnement cadeau tijdens Pakjesavond. Daar zijn ze enorm blij mee, want tot nu toe konden ze nog niet appen (via WhatsApp) en konden ze alleen op internet als ze een WiFi verbinding hadden.

Flexibel

Omdat Daan en Jesse al een telefoon hadden en ook echt geen nieuwe smartphone nodig hebben, koos ik een Sim Only abonnement. Met het Sim Only abonnement van Ben kun je bellen en internetten en daarnaast zijn de prijzen scherp. Je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement of een abonnement voor bijvoorbeeld 24 maanden. Zelf kozen wij voor een maandelijks opzegbaar abonnement, omdat ik het fijn vindt om dit aan te kunnen passen naar de behoeften van de jongens. Ideaal vind ik dat, want wellicht dat ze over een jaar, wanneer ze in groep 8 zitten of zelfs naar de middelbare school gaan, weer een ander telefoonabonnement nodig hebben dan nu. Dat kan ik op deze manier perfect afstemmen.

Pokémon Go

Ik kan je vertellen dat ze met hun nieuwe Sim Only abonnement erg blij zijn! Behalve dat ze nu kunnen appen met hun vriendjes (“zullen we afspreken?”), kunnen ze namelijk nu ook buitenshuis spelen met bepaalde apps. Zo zijn ze nu helemaal gelukkig dat ze Pokémon Go kunnen spelen. Daan en Jesse vinden Pokémon erg leuk en met deze app kun je deze overal op straat tegenkomen en vangen. Een groot succes dus! Je kúnt overigens wel Pokémon Go spelen zonder databundel of telefoonabonnement, met deze tips.

Zijn de Sinterklaascadeautjes bij jullie door de jaren heen ook zo veranderd?


Tiener met telefoon foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.