Huis & Tuin

Een tienerkamer: kleine kinderen worden groot

Een tienerkamer: kleine kinderen worden groot

Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe plannen. In ons geval zijn dat meestal verbouwplannen. De afgelopen jaren hebben wij al heel wat verbouwingen doorlopen. Denk aan het aanbouwen van een speelkamer, een nieuwe badkamer, een nieuwe logeerkamer en een nieuwe voor- en achtertuin. 2020 staat voor ons in het teken van twee keer een nieuwe tienerkamer.

Tieners in huis

Daan en Jesse worden tien jaar in 2020. Ze gaan dat jaar ook naar groep 7, het jaar dat ze kennis gaan maken met huiswerk. Wat we dus belangrijk vinden, is dat ze op hun kamers een rustige plek hebben om hun huiswerk te maken. Daarnaast had ik zelf als tiener vroeger ook wel behoefte aan wat ruimte in mijn slaapkamer. Ik had als kind een vrij kleine kamer (waar een bureau en bed in paste) en vanaf een jaar of tien verhuisde ik naar de zolder waar ik wel lekker veel ruimte had.

En dus tijd voor een tienerkamer

Zowel Daan als Jesse hebben op het moment een kleine slaapkamer. We hebben namelijk één grote slaapkamer gesplitst in twee kleinere slaapkamers. We hebben hiervoor gekozen omdat we niet een van de twee op jonge leeftijd op de zolder wilde laten slapen. De huidige slaapkamers zijn natuurlijk prima voor op jonge leeftijd. Een paar jaar geleden paste er met gemak een peuterbed in, zelfs zo’n leuk auto bed voor peuters was geen probleem. Dat vond ik trouwens wel écht de leukste fase qua kinderkamers: de peuterkamer. Je hebt zó veel leuke peuterbedden en kinderbedden waarmee je de kinderslaapkamer super leuk mee in kunt richten. Nu ze ouder worden merk ik dat ze steeds meer een eigen mening en smaak krijgen, en dat is niet altijd wat ik zelf ook het mooiste vindt. Maar goed, dat heet loslaten, denk ik.

Tweepersoonsbedden

Het kinderbed dat ze vroeger hadden is al vervangen door een eenpersoonsbed en over een aantal jaar zullen ze ook wel een keer over stappen naar een tweepersoonsbed. Dat gaat allemaal echt niet passen in hun huidige slaapkamers. Ik houd dus in mijn achterhoofd dat hier in de nieuwe slaapkamers ook ruimte voor moet zijn. Praktisch gezien betekent het dat we het wandje tussen de huidige twee slaapkamers weer weg zullen halen, zodat dit weer gewoon één grote slaapkamer is zoals dit origineel was. Daarnaast zal de zolderkamer de tweede grote tienerkamer worden. Dat is overigens nog niet zomaar gepiept, aangezien er onder andere een dakkapel geplaatst zal moeten worden.

Genoeg plannen dus voor 2020 waar ik zo aan het einde van het jaar maar eens langzaamaan de voorbereidingen voor ga treffen.
Wat zijn jouw grote plannen voor 2020?


Slaapkamer foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Grote plannen voor een kleine badkamer | blogpapa.nl
  30 april 2020 at 06:33

  […] een stuk badkamer. En diezelfde slaapkamer hebben we een paar jaar geleden weer gesplitst in twee jongenskamers (die we binnenkort toch weer gaan samenvoegen…). Er zijn deuren verzet, er is een dakkapel […]

 • Reply
  Verbouwingsupdate: onze zolderslaapkamer verbouwing | blogpapa.nl
  18 augustus 2021 at 06:31

  […] als je een slaapkamer voor een tiener gaat bouwen, dan ga je natuurlijk ook een beetje vooruit denken. Wat is voor een tiener nu echt […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.