Huis & Tuin

Een loungehoek voor mannen in de achtertuin

Een loungehoek voor mannen in de achtertuin

De tuin wordt vaak gezien als een van de projecten van een vrouw. Natuurlijk, als man ben je nodig om het zwaardere werk te doen in de tuin, vaak in opdracht van je vrouw. Maar als het gaat om inrichting, zal in de meeste gezinnen de vrouw diegene zijn die bijvoorbeeld de zithoek inricht. Maar mannen, geloof me als ik zeg dat een beetje inspraak hierin bést wel handig kan zijn. Want er is namelijk genoeg mogelijk om die loungehoek de perfecte chillplek te maken voor jou en je homies.

Een (grote) bbq

Tsja, waar zou ik anders mee moeten beginnen dan met het noemen van een barbecue. Als het om een barbecue uitzoeken gaat, zijn de mannen meestal in de lead. Maar denk niet te klein hè mannen, want de perfecte loungehoek bestaat toch zeker voor een deel uit een barbecue, of nog beter, een binnenkeuken. Dan is het natuurlijk wel een vereiste dat de loungehoek onder een afdak staat. Als dat niet zo is, ga dan gewoon voor een mooie barbecue die je gemakkelijk kunt verzetten. Maar een barbecue hoort er nu eenmaal bij.

Een relaxte zit- en lighoek

Je vrouw zal mogelijk de knoop doorhakken als het gaat om de soort meubels, maar probeer aan te sturen op een loungebank. Lekker om in de zomer lekker op te chillen, want een fijne bank met relaxte, grote tuinkussens ligt heerlijk kan ik je zeggen. Je vrouw zal je met grote ogen aankijken als jij je ineens bekommert om de tuinkussens, maar jij begrijpt het doel erachter. Want een vrolijk kussentje in de vorm van een cactus is vast en zeker heel hip, maar het ligt voor geen meter natuurlijk.

Een bierkraan en bartafel

Ja, nu zijn we er. Bij het horen van het woord bierkraan voel ik bijna door het scherm heen je ogen groter worden. Dus geen vaatje dat je in de supermarkt shopt, maar een heuse kraan in je tuin waar bier uitkomt. Maar, een bierkraan heb je niet zomaar. Je zult een vat bier in moeten bouwen en vervolgens de slang vanuit het vat naar een buitenkraan moeten leiden. En dat vat bier moet natuurlijk regelmatig aangevuld worden. Maar hóe gaaf is dit dan.
En als je dan toch bezig bent, bouw er dan meteen even een bartafel bij. Staat garant voor gezelligheid!

Vuurkorf

Echte mannen, die houden wel van een vuurtje stoken. Dus een vuurkorf is wel een must! Staat ook nog eens heel sfeervol, dus je vrouw zal hier vast wel mee kunnen leven. En ondertussen mag jij mooi met vuur spelen. Blijft toch leuk hè.

Waar ben jij als man het blijste mee als het gaat om (de loungehoek in) je achtertuin?


Vuurtafel foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Van loungeset tot parasol: zo maak je jouw tuin zomerklaar! | blogpapa.nl
    29 maart 2021 at 06:33

    […] Indien je loungeset onder een afdak of veranda staat, dan kun je in de lente al lekker de tuinkussens weer op hun plek leggen en de zithoek gezellig aankleden met een tafelkleedje, een plantje, […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.