Huis & Tuin

Een kerstboom per post of bij de boer?

Een kerstboom per post of bij de boer?
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Alles verandert, dat is een gegeven. En dat vind ik ook prima; verandering betekent vaak verbetering of in ieder geval een poging daartoe. Maar van sommige dingen verwacht je het gewoon niet, en dan is het best even wennen. Zo hebben wij vorig jaar voor het eerst onze kerstboom online besteld. En dat voelde best een beetje vreemd.

Ik heb je laatst in ’t bos zien staan

Het uitzoeken van de kerstboom vind ik écht iets om met het hele gezin te doen. Met z’n allen in auto, naar de boer. Het leukst vind ik het om een kerstboom uit te zoeken “op het veld”, terwijl hij nog met zijn voetjes in de grond staat tussen al zijn broers en zusjes. De kinders die overal rond rennen op zoek naar de perfecte boom (voor hen betekent dat vooral: “de grootste die er op het veld te vinden is”). En wij, de veeleisende perfectionisten, die vooral op zoek zijn naar een boom “zonder gaten” en met de juiste hoogte. Als we hem dan eindelijk gevonden hebben begint het échte gevecht: hoe krijgen we hem in de auto? Gelukkig doen ze er tegenwoordig keurig een netje omheen zodat hij zonder al teveel moeite achterin kan. Dan nog een touwtje om de klep en rustig aan naar huis rijden.

Oh dennenboom, oh dennenboom

Of om precies te zijn: “oh spar, oh spar”. Onze kerstboom was immers helemaal geen dennenboom, maar een spar! In de meeste gevallen een Fijnspar, dat is de meestverkochte boom in Nederland. Ook kom je vaak Servische, Nobele of Blauwsparren en soms een Nordmann. Die Nordmann zie je wat minder vaak omdat hij een stuk duurder is dan de meeste andere rassen.
Handig was het wel, dat moet ik toegeven. Zo’n kerstboom tot je deur bezorgd. Maar toch knaagde er iets.

Wat zijn je takken wonderschoon

Dit jaar pakten we het dus toch weer anders aan. Geen postbode die onze kerstboom kwam bezorgen, maar gewoon weer met de auto naar de boer en in het veld op zoek naar de perfecte kerstboom. Het was wederom ook dit jaar weer een uitdaging om hem in de auto te krijgen, maar ook dit jaar genoot ik daar toch ook weer van. En de komende weken mag ik dus tegen die mooie boom kijken, met perfecte takken, geen gaten, uitgekozen door ons viertjes. En dat geeft toch wel een extra fijn gevoel.

Heb jij wel eens een kerstboom online besteld?


Lees ook: Lekkere bijgerechten voor kerst


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Welke kerstboom kies jij? - blogpapa.nl
    8 maart 2023 at 15:46

    […] echte kerstboom geeft een behaaglijk gevoel en de geur van dennennaalden past perfect bij de feestdagen. Echte […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.