Gastblog Huis & Tuin

Van douchen in bad naar een douche in de badkamer

Van douchen in bad naar een douche in de badkamer

Vorig jaar hebben wij onze badkamer eens flink onder handen genomen. Die badkamer stamde namelijk -gevoelsmatig- af van het jaar nul. Je kent het wel, van die kleine tegeltjes tegen de muur, een enkele wasbak met zo’n enorme standaard eronder, douchen moesten we in bad (want geen aparte douche) en het toilet begin ik maar niet over.

Douchen in bad

Praktisch gezien was het een prima badkamer hoor, want alles werkte zoals het moest. Hoewel mijn vriendin altijd een hekel gehad heeft aan het feit dat ze in bad moest gaan staan om te douchen. Wat ik wel snap, want heel ideaal is het ook niet. Maar ik wilde destijds nu eenmaal een bad, en mijn huidige vriendin was toen mijn vriendin nog niet natuurlijk. Anders was dat natuurlijk nooit gebeurd, want als ze iets niet wil… je herkent het vast wel.

Tsja..

Na een paar jaar samenwonen was het dus tijd om de badkamer te verbouwen. Uiteraard met een dubbele wasbak, want met twee kids in huis was het regelmatig ruzie over wie er eerst zijn tanden mocht poetsen. Hoewel, die dubbele wasbak die we nu hebben lost die ruzies niet volledig op hoor. “Ik wil aan de rechterkant staan”… Geduldig uitleggen dat de rechterkant EXACT hetzelfde is als de linkerkant haalt helaas weinig uit.

Regendouche

Voor vrouwlief was natuurlijk de douche belangrijk. Een bad hoefden we beiden niet echt meer, want eerlijk is eerlijk: als ik er 1x per half jaar in lag, was het veel. Dus gingen we op douche-jacht. Het belangrijkste aan een douche is natuurlijk de douchekop. Een douchekop kopen is dus echt niet zo 1-2-3 gepiept. Je hebt ze van klein tot groot en natuurlijk de opper douchekop: de regendouche. Uiteindelijk kozen we voor een grote douchekop met meerdere standen (denk aan massage stand) én nog een kleine douchekop erbij voor snel afspoelen. Nu moet ik bekennen dat we de standen van de douchekop eigenlijk nooit gebruiken, want de ‘regendouche’ stand is top.

Hoe zit dat bij jou? Heb je een regendouche, een bad of toch die douche in het bad?


Badkamer foto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Ik wil mijn ligbad terug! En een plant. - blogpapa.nl
    14 september 2021 at 06:30

    […] de vorige verbouwing wilden we per se een grote, dubbele wasbak. Onze jongens waren voortdurend aan het vechten omdat ze […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.