Gastblog Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• REVIEW • | coöperatief spel Bank Attack

REVIEW coöperatief spel Bank Attack

Wij hebben afgelopen week dit leuke spel gespeeld. Bank Attack staat voor spanning, sensatie en plezier!In deze review vertel ik je alles over dit spel en lees je wat onze conclusie was na een paar keer spelen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het uitpakken van de doos

Het spel zit in een redelijk grote, rechthoekige doos. De naam van het spel staat duidelijk op de doos evenals een aantal cruciale dingen van het spel. Door naar de doos te kijken weet je dus al ongeveer hoe je het spel moet spelen, maar net niet genoeg om te beslissen of je hem leuk vindt.

In de doos vind je een aantal spullen. Als eerste een blauwe kubus-vormige kluis; hier draait het hele spel om. Ook vind je een aantal bankbiljetten met verschillende waardes, goudstaven en een aantal voorwerpen die je tijdens het spel nodig gaat hebben. Daarnaast zit natuurlijk ook de handleiding in de doos.

REVIEW coöperatief spel Bank Attack

Hoe werkt Bank Attack?

Allereerst moet je er voor zorgen dat er batterijen in de kluis zitten. Deze batterijen kun je onder de kluis plaatsen. Vervolgens kun je het spel aan de onderkant aan zetten. Er zijn verschillende niveaus waarop je kunt spelen; tevens komt er een extra moeilijk niveau vrij wanneer je alle voorgaande niveaus achter elkaar hebt gespeeld en die ook allemaal gehaald hebt. Zodra het spel aan gaat dien je het niveau te kiezen en tevens moet je kiezen welke speler jij wilt zijn. Je kunt hierbij kiezen uit vier verschillen types. Je speelt het spel als team en dus niet individueel!

REVIEW coöperatief spel Bank Attack

Klaar voor de start..Af!

Wanneer je al het bovenstaande hebt gedaan begint het spel. Op het eerste niveau heb je nog wel redelijk de tijd om de kleine opdrachten snel uit te voeren. Speel je op een moeilijker niveau, dan heb je minder tijd. De opdrachten die er gegeven worden zijn klein, maar doordat de tijd tikt wil je het al snel gehaast doen. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden met het hele team op de knop te drukken van jouw speler, of een voorwerp te ruilen met andere speler. Telkens wanneer je een opdracht goed hebt uitgevoerd mag je een biljet pakken. Gedurende het spel zie je de bovenkant van de kluis ook steeds een stukje verder open gaan, waardoor je nog meer geconcentreerd bezig bent.

Het rode lampje

Wanneer het rode lampje op de kluis gaat branden weet je dat de klus bijna geklaard is. De opdrachten moeten sneller uitgevoerd worden en door de tijdsdruk kan het dan maar zo zijn dat het verkeerd loopt. En dan ineens springt de bovenkant van de kluis open en vallen alle goudstaven eruit! Jullie hebben de klus geklaard!

Conclusie

Wij vonden het allemaal een ontzettend leuk en spannend spel. Je bent niet heel lang bezig met spelen, maar wanneer je alle niveaus wilt gaan doen duurt het natuurlijk wel veel langer. Doordat je maar een bepaalde tijd hebt en alle opdrachten juist uit moet voeren ben je erg geconcentreerd bezig, maar het geeft ook een soort spanning. Het is zeker weten één van de favoriete spellen hier in huis!

FACT SHEET:

 • Leeftijd: 7 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Speelduur: Eén ronde duurt enkele minuten
 • Adviesprijs: € 24,95 en online te koop

Totaalscore van Bank Attack: 

vier boksen


Lees ook:


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

2 Comments

 • Reply
  Dit speelgoed maakt kans op de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2020’ - Papa's wereld
  22 oktober 2020 at 12:46

  […] Bank AttackLeverancier: Megableu Meer informatie: Review op Papa’s wereldReview op vanKaatReview op BlogpapaShoppen: Bank […]

 • Reply
  • REVIEW • | In Een Handomdraai - blogpapa.nl
  29 maart 2023 at 08:47

  […] Bank Attack […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.