Gastblog Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• REVIEW • | Kneedfeest – het spel voor de hele familie

Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)
Kneedfeest is een leuk familie spel dat makkelijk te begrijpen is. De spelregels zijn niet al te moeilijk en dat maakt het ook simpel te spelen voor jongere kinderen. Ik mocht het spel uitproberen! Maar wat we er van vonden? Je leest het in deze review!

Het uitpakken van de doos

De doos is redelijk groot en vierkant. In de doos vind je 4 potjes klei, 2 gele en 2 blauwe. Daarnaast vind je ook nog 2 stapels kaarten, 2 onder platen, 2 mesjes en een stempel. Uiteraard zit ook de beschrijving erbij.
review Kneedfeest - het spel voor de hele familie

Speluitleg Kneedfeest

Het doel van het spel is om alle klei van het andere team te stelen. Uit allebei de teams is er één persoon de boetseerder. De bedoeling is dat zij allebei tegelijk met de klei uit gaan beelden wat er op het geplakte kaartje staat. Vervolgens moet de rest van het team het raden. Het team dat als eerste het goede antwoord heeft geraden heeft de ronde gewonnen en mag met de stempel een stuk klei stelen van het andere team. Dit gaat zo door tot een van de twee teams niet genoeg klei meer over heeft.
kneedfeest

Verschillende kaarten

Er zijn drie soorten kaarten; kaarten met maar één woord erop, kaarten met drie woorden erop waarvan je er eentje mag kiezen en kaarten met twee woorden erop. Bij die laatste moet je het woord kleien die in jouw kleur staat.
kneedfeest review klei spelen

Variatie op het spel

Je kunt er ook voor kiezen met twee teams te spelen en vervolgens het ‘klei kunstwerk’ van het andere team te raden. Wel is het verstandig om dan van te voren af te spreken hoeveel keer je mag raden.

Conclusie

Wij vonden dit een ontzettend leuk spel. Je verkijkt je er snel op, ik dacht namelijk ‘dat doe ik wel even’. Maar als je dan ineens een pinguïn of een bel moet kleien is dat toch lastiger dan gedacht. Wij geven dit spel zeker weten een go! We zullen het hier nog regelmatig gaan spelen!

FACT SHEET:

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar
  • Aantal spelers: 4 tot 6 spelers
  • Speelduur: 15 minuten
  • Adviesprijs: Kneedfeest kost € 23,- en is hier te koop

Totaalscore van Kneedfeest:

vier boksen

Like it? Pin it!

 Kneedfeest is een leuk familie spel dat makkelijk te begrijpen is. De spelregels zijn niet al te moeilijk en dat maakt het ook leuk voor jongere kinderen.


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.