Gastblog Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• REVIEW • | Gezelschapsspel 5 seconden

• REVIEW • | Gezelschapsspel 5 seconden

Gezelschapsspel 5 Seconden is een leuk woordspel waarbij je heel snel moet denken en de juiste antwoorden moet geven. Wij hebben dit spel gespeeld en ik vertel je in deze review hoe je het spel speelt én wat wij er van vonden!

De doos van 5 seconden

De doos is groot en vierkant, maar neemt niet overdreven veel ruimte in beslag. Hij is rood gekleurd en de naam van het spel valt goed op door het grote lettertype. In de doos vind je een bordspel, een timer, de spelregels, pionnen, een kaartenhouder, wissel-kaarten, pas-kaarten en natuurlijk de vragenkaarten.

Speluitleg 5 seconden

De bedoeling is natuurlijk om te winnen maar, hoe doe je dat? Allereerst dien je de vragenkaarten in de kaartenhouder te doen en deze naast het bord op tafel te zetten. Iedere speler kiest vervolgens een pion uit en krijgt twee wissel-kaarten en pas-kaarten. De timer zet je ook naast het bord neer, zodat iedereen er goed bij kan. Je speelt het spel om de beurt, waarbij de jongste speler begint. De speler rechts van de speler die aan de beurt is pakt een kaart en leest deze hardop voor. Nadat hij dit vraag duidelijk heeft gesteld draait hij de timer om. De speler die aan de beurt is heeft nu 5 seconden de tijd om de vraag juist te beantwoorden. Heb je drie antwoorden gegeven binnen de tijd, dan mag je je pion een plek vooruit zetten. Is het je niet gelukt drie antwoorden te geven dan gaat de vraag naar de volgende speler. De moeilijkheid hierin is, dat je niet dezelfde antwoorden mag geven als de vorige speler.

Speciale kaarten

In het spel vind je ook pas-kaarten en wissel-kaarten die in gezet kunnen worden tijdens het spel. Wanneer je de pas-kaart speelt nadat de vraag is opgelezen moet de speler links van je de vraag beantwoorden. Geeft hij drie juiste antwoorden, dan mogen jullie allebei de pion een plek vooruit zetten. Lukt het de speler niet? Dan mag alleen degene van wie de pas-kaart is een plek vooruit. Wanneer je aan de beurt bent maar de vraag niet wilt beantwoorden kun je je wissel-kaart inzetten om een andere vraag te krijgen.

review Gezelschapsspel 5 seconden

Gevarenzone

Op het bord zie je ook twee plekken waar ‘Gevarenzone’ op staat. Wanneer je hierop staat moet je drie juiste antwoorden geven wanneer je aan de beurt bent. lukt dit je niet dan verlies je je volgende beurt en mag je ook de huidige vraag niet beantwoorden. Je moet dan je pion neerleggen totdat je een beurt hebt overgeslagen en weer mag spelen.

Conclusie

Zeker een aanrader! Wij vonden dit een heel leuk spel waarbij je erg snel moet antwoorden. Niet alle vragen lukte ons in één keer, omdat je bijna geen tijd hebt om na te denken maar juist dat maakt het spel zo leuk!

FACT SHEET:

 • Leeftijd: Vanaf 8 jaar
 • Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
 • Speelduur: 30 minuten
 • Adviesprijs: €24,99 en hier te koop

Totaalscore van 5 seconden:

drieënhalve boks


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Een andere pakjesavond dit jaar... | blogpapa.nl
  14 december 2019 at 06:35

  […] we hadden het super gezellig met z’n allen. We speelden namelijk gezellig met z’n allen korte gezelschapsspelletjes en de winnaar mocht een cadeautje uit de zak kiezen en uitpakken. Zo zorg je er meteen voor dat de […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.