Review Speelgoed, Spellen & Spelen

• REVIEW • | Op afstand bestuurbare auto VaporizR 3

Review vaporizr 3 bestuurbare auto
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Ken je dat, van dat speelgoed waar je eigenlijk als ouder iets te graag zelf ook mee wil spelen? Ik heb er weer een hoor: een op afstand bestuurbare auto! Wát een gaaf ding jongens, mijn zoon en ik stonden beide te popelen om hem uit te testen. Na een klein uurtje laden was onze VaporizR 3 er klaar voor en gingen we naar buiten.

Een op afstand bestuurbare auto voor buiten: VaporizR 3

De VaporizR 3 is binnen natuurlijk prima te gebruiken en op de gladde vloer rijdt ie als een malle…maar buiten doet ie dat dus gewoon ook! We begonnen op de stoep en gingen eens kijken wat de VaporizR 3 allemaal kan. Hij kan om te beginnen behoorlijk snel! Hij haalt zo’n 15 kilometer per uur. Op de stoep is het natuurlijk redelijk hobbelig, dus het was wel een hele uitdaging om hem echt rechtdoor te laten rijden. Omdat het lekker rustig was, probeerden we hem daarna uit bij ons in de straat. Ook top! Toch wel een kik om zo’n klein autootje over zo’n grote straat te laten rijden hoor.

Natuurlijk moest ook getest worden of hij bijvoorbeeld de stoeprand op kan. Ook hier kwam hij goed uit de test: zonder moeite komt hij de stoeprand op. Goed om erbij te vermelden: de VaporizR 3 is tot nu toe nog niet één keer gekanteld of omgevallen tijdens het spelen: top dus!

nikko auto

360 graden spins

Deze op afstand bestuurbare auto kan zowel vooruit als achteruit én hij kan gave 360 graden spins maken, iets wat de jongens (en ik!) erg gaaf vinden. Ook wanneer je hard rechtdoor rijdt en vervolgens een spin in zet, kan de VaporizR 3 dit prima aan. Hij reageert super scherp!
De VaporizR 3 heeft door de geavanceerde 2.4GHz techniek een bereik tot wel 40 meter. Je hoeft er dus niet achteraan te sprinten om contact te blijven houden.

Over de VaporizR 3

De afstandsbediening van de VaporizR 3 voelt wat licht en simpel, ik had deze iets zwaarder/robuuster verwacht. Dat had ook beter bij de mooie en goede kwaliteit van de bestuurbare auto zelf gepast. Maar hij doet natuurlijk wel gewoon wat hij moet doen en de besturing werkt top: dat is het belangrijkste natuurlijk.
In de afstandbediening gaan drie AAA batterijen die in de verpakking bijgesloten zitten (een compliment waard, dat zien we niet vaak namelijk).
De bestuurbare auto zelf laad je op door middel van een USB kabel. Deze zit aan de onderkant van de auto ingebouwd. Om de auto op te kunnen laden moet je drie schroefjes verwijderen en een klepje. Dit lijkt onhandig maar het valt mee, en het is ook noodzakelijk omdat de VaporizR 3 niet alleen over de stoep kan, maar ook door het water! Heel even gedoe dus om de USB kabel tevoorschijn te toveren, maar wel de moeite waard! Zeker ook een pluspunt is, dat hij met een accu werkt in plaats van batterijen. Veel bestuurbare auto’s vreten namelijk batterijen en dat is zonde voor je portemonnee én het milieu.
Het opladen duurt met dank aan de snellader ongeveer 1,5 uur. Daarna kun je ongeveer 15 tot 20 minuten spelen met de VaporizR 3. Er komt helaas geen seintje wanneer de batterij bijna leeg is, dat zou nog wel een pluspunt zijn geweest. Dan weet je wanneer je ongeveer richting huis moet. Nu komt het er bij ons vaak op neer dat we onze VaporizR 3 naar huis moeten dragen ;-).

• REVIEW • | Op afstand bestuurbare auto VaporizR 3

Over vrijwel alle terreinen!

Deze bestuurbare auto is er niet zomaar een, want je kunt met de VaporizR 3 behalve over straat ook gewoon door diepe plassen, over stenen en zand (hoewel echt los zandbakzand niet aan te raden is) én zelfs door de sneeuw rijden. Dat laatste hebben we jammer genoeg nog niet kunnen testen, maar Daan en Jesse zitten te springen om dit te kunnen proberen: het lijkt ze geweldig! Het wachten is nu op de eerste sneeuwvlokken en dan zullen we eens zien wie het als eerste mag testen ;-).  Wel heb ik alvast op YouTube wat filmpjes bekeken en hij doet het echt!

Maar…het wordt nog gekker, want de VaporizR 3 wordt niet voor niets een amfibie voertuig genoemd. Hij kan namelijk zelfs varen en door de 4×4 wielaandrijving beweegt hij zich netjes voort en komt hij weer naar je toe. In het filmpje hieronder kun je zien hoe dat gaat:

Conclusie

De VaporizR 3 is een op afstand bestuurbare auto die erg gaaf is omdat hij in principe op alle terreinen gebruikt kan worden. Hij is super stabiel en robuust. Hij gaat met 15 kilometer per uur vrij hard en dat is voor de jongens wel heel cool. De besturing hadden we vrij snel onder de knie, al blijft rijden op straat of de stoep wel een uitdaging omdat hij dan niet zomaar netjes rechtdoor blijft rijden door alle oneffenheden. Het opladen gaat super snel, maar het liefste hadden we gezien dat er een half uur (of nog veel langer 😉 ) mee gespeeld kan worden na het opladen. Maar goed, nu hebben we met een accu natuurlijk het voordeel dat we veel lege batterijen uitsparen.

review Op afstand bestuurbare auto VaporizR 3

FACT SHEET:

 • Leeftijd: 8 tot 12 jaar
 • Maximale bedieningsafstand: 40 meter
 • Maximale snelheid: 15 km/h
 • Speelduur: 15 – 20 minuten
 • Adviesprijs: € 59,95 en hier te koop

Totaalscore van de VaporizR 3:

vier boksen

Like it? Pin it!

Review van de VaporizR 3: een op afstand bestuurbare auto die over alle terreinen kan rijden: steen, water, sneeuw, zand. Lees hier wat wij er van vinden!


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  Bestuurbare auto voor peuters | Little Tikes RC Dozer Racer | Batboy
  17 februari 2020 at 20:59

  […] smaak, al wil Brent hem graag alleen voor zichzelf. Voor de wat oudere jongens vanaf 8 jaar is de coole bestuurbare Vaporizr 3 een echte aanrader. Hij is erg stabiel en robuust en gaat wel 15 kilometer per […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.