Huis & Tuin

Hoe ziet mijn droomkeuken eruit?

Hoe ziet mijn droomkeuken eruit?
Arno
Laatste berichten van Arno (alles zien)

Lekker koken vind ik belangrijk: voor mijn kinderen, mijn wederhelft en voor mezelf. Ik ben ook iemand die echt kan genieten van eten. Waar mijn vriendin binnen tien minuten haar bord leeg heeft, kan ik met gemak een half uur of langer lekker eten. Lekker koken vind ik dus belangrijk, en dat doe ik dan wel zo graag in een fijne keuken. Je keuken is ook een soort van inspiratie tijdens het koken. Als het aanrecht vol met afwas staat en de keuken een zooi is, sta ik echt niet relaxed te koken. Behalve dat de keuken opgeruimd is, is ook de indeling belangrijk. Nu heb ik zelf geen hele grote keuken, maar is hij wel prima hoor. Maar mijn droomkeuken ziet er toch wel net wat anders uit.

Een kookeiland in mijn droomkeuken

Om te beginnen heeft mijn droomkeuken sowieso een kookeiland. Ik vind dat niet alleen heel erg mooi, maar ook super praktisch. Veel ruimte is nu eenmaal super handig als je uitgebreid kookt. Ook de opbergruimte in een grote keuken is natuurlijk super fijn. Ik vind een kookeiland ook fijn met kinderen, zo heb je veel ruimte om samen met je kinderen te koken. Of je kind kan lekker zelf vooruit met het snijden van groentes terwijl jij alvast het vlees aanbakt.

Een nostalgische keuken

Ik vind nostalgische keukens prachtig. Mijn schoonbroer heeft vorige week een nieuw huis gekocht en daar zit hij dus in hè. Een prachtige keuken met houten balken in het plafond verwerkt, van die echte tegeltjes van vroeger boven het fornuis, een groot fornuis, een prachtige houten eettafel. Echt alles is daar mooi aan. Geweldig, want voor mij werkt het dus echt inspirerend om in zo’n keuken te mogen koken. Het voelt als een feestje!

Een landelijke keuken

Nog even over die keuken van mijn schoonbroer gesproken: zij hebben er behalve het nostalgische stuk ook echt een landelijke keuken van gemaakt. Zo hebben ze drie geweien onder een houten balk gehangen en van die mooie betonnen vazen als decoratie. Ook de lamp boven de keukentafel is typerend: een houten balk met daarin twee industriële lampen. Geweldig!

Een keukentafel

Ik noemde hem hierboven al even, in mijn droomkeuken staat ook zeker een keukentafel waar je lekker aan kunt ontbijten en/of dineren. Ik vind dat echt iets hebben, lekker in de keuken eten. Bijvoorbeeld ’s ochtends, als het haasten is om het ontbijt klaar te maken en dan ondertussen ook de broodtrommels van de jongens. Ik zit dus praktisch nooit met hen te ontbijten, terwijl de jongens in de huiskamer zitten. Als ze nu gewoon in de keuken zouden kunnen ontbijten, ben je er toch bij, ondanks dat je bezig bent met de trommels of het maken van je eigen ontbijt.
Een bar met krukken kan trouwens ook, als je te weinig ruimte hebt voor een keukentafel. Ook super sfeervol, maar dan wel vooral voor de snelle hap en niet om op die manier te dineren natuurlijk.

Helaas is voor al mijn wensen op dit moment ons huis niet groot genoeg…maar deze wens wordt zeker meegenomen als we op zoek gaan naar ons droomhuis, ínclusief droomkeuken.


Keukenfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Je eethoek samenstellen doe je zo - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 08:24

    […] wilt flansen, is het handig om het één en ander op een rijtje te zetten. Stel het je voor: hoe ziet het eruit? Wat wil ik? Hoe doe ik dat? Waar haal ik het vandaan? Het beste idee? Maak een moodboard om al je […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.