Eten & Drinken

A shot of whisky a day, keeps the doctor away

A shot of whisky a day, keeps the doctor away

Weet je nog dat ik laatst een aantal redenen benoemde waarom je whisky moet drinken? Daar benoemde ik onder andere in dat whisky gezond voor je is. Daar wil ik vandaag nog even wat dieper om inzoomen.

Wat is het nou!

Om te beginnen moet ik eerst even iets anders kwijt. Want tijdens het schrijven van dit artikel dook ik eerst direct op Google. Eigenlijk net zoals de vorige keer dat ik schreef dit onderwerp. Want ik twijfelde ook deze keer weer over de schrijfwijze van het woord. Want is het nu whiskey, of whisky. Nou, het kan dus beide! Eigenlijk is het heel simpel: in Ierland schrijven ze whisky met -ey en in Schotland met -y. Ierland voegde, om hun kwalitatief hoogwaardige whiskey te onderscheiden van het (volgens hen) Schotse bocht, de –e in het woord whiskey toe. Daarom wordt whiskey altijd met –ey op het einde gespeld als het gaat over Ierse whiskey.
Waarom ik nu voor whisky kies? Omdat ik het simpelweg mooier vind staan. Anyway, door naar waar ik voor kwam!

Voorkom gezondheidsklachten

Jawel, dit lekkere drankje kan er dus voor zorgen dat je gezondheidsklachten voorkomt! En niet zomaar een verkoudheidje, maar het gaat om bijvoorbeeld dementie en hartfalen. Uiteraard is het niet zo dat je deze gezondheidsklachten voorkomt door whisky te drinken, maar de resultaten zijn best bizar. Uit onderzoek komt blijkt namelijk dat je bijna vijftig procent minder kans hebt op dementie als je één tot zes glazen per week drinkt.

Ook de kans op een hartaanval kan afnemen als je whisky drinkt. Volgens een Harvard onderzoek gaat het om kleine hoeveelheden die ervoor zorgen dat je hart minder snel wordt getroffen door een hartaanval.

Kweek een sixpack

Waar je van bier een flinke bierbuik krijgt, hoef je daar bij whisky minder bang voor te zijn. Dit drankje bevat namelijk geen koolhydraten en vetten. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook enorm dat je dit drankje niet zo achterover tikt zoals je dit met een biertje doet. Perfect dus ook voor je koolhydraat-arme dieet!

Whisky werkt ontstekingsremmend

Whisky bevat namelijk gezonde antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Op deze manier kunnen ziektes dus genezen worden. Toch eens proberen dus als je met een griepje in bed ligt!

Minder zenuwen

Vaak zie je met alcohol wel dat je wat stoerder wordt en wat minder zenuwen hebt. Voor whisky geldt dat bewezen is dat whsieky ervoor zorgt dat bloed beter doorgepompt wordt en dat je hartslag lager wordt. Hierdoor heb je dus minder zenuwen. Let wel op: houd het bij 1 glas per dag, anders werkt het juist tegenovergesteld.

Dus, moraal van het verhaal? A shot of whisky a day, keeps the doctor away.


Foto met drankjes via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    De Grote Jaren 80 Eendagsvliegen Lijst - blogpapa.nl
    29 maart 2023 at 08:24

    […] Kool Moe Dee – Go See The Doctor […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.