Gastblog Huis & Tuin

Tijd voor klusjes in huis: lampen ophangen

Tijd voor klusjes in huis: lampen ophangen

Er zijn weer klusjes in huis te doen. Eens in de zoveel tijd ligt er een lijstje met klussen klaar, die jij mag klaren. En natuurlijk hoeft vrouwlief maar te glimlachen en jij pakt je gereedschap. Dit keer zijn de lampen aan de beurt. Er zijn nieuwe lampen aangeschaft en die moeten opgehangen en gemonteerd worden. Daarnaast moeten de nieuwe mooie bolletjes erin gedraaid worden. Ook die zijn nieuw en nét weer anders dan die jullie eerder hadden. Misschien zie jij het verschil niet eens, maar voor vrouwen is dit een groots iets. Lampen brengen sfeer in huis, zij bepalen de sfeer in huis. Dus een lamp kan bepalen of het huis er industrieel en stoer uitziet of juist landelijk en lief. Dus mannen: aan de slag.

Zonder poespas

De trap erbij pakken, schroevendraaiers en natuurlijk even de elektriciteit afsluiten, voordat je daarmee aan de gang gaat. Je zit niet te wachten op een flinke schok.
De bolletjes die tegenwoordig veel gebruikt worden, zijn LED. Daarin zijn verschillende fittingen te krijgen. De bekende E27, die wat groter is en ook de E14 lamp, die kleiner is. Beiden zijn makkelijk in de lamp te draaien met de hand, door de draaifitting. Geen kunst aan dus. Daar heb je geen gereedschap voor nodig.
Ook de E14 is in verschillende vormen te krijgen. In kaarsvorm bijvoorbeeld, wat erg mooi staat in een kroonluchter. Het wordt ook steeds populairder om grote bollen te nemen, die duidelijk zichtbaar zijn in de lamp. Dat geeft dan weer een wat stoerdere look. Een pluspunt voor de mannen, dus. Niks lief en schattig. Gewoon groot, zichtbaar en zonder poespas.

In de wolken

Qua kleur is de E14 ook in meerdere tinten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld voor het bekende witte licht gaan, maar ook warmwit is te koop. Dat dimt het felle een beetje en creëert een meer warme sfeer. Als je voor een romantische feel gaat, is dat dus een betere keuze.
Deze LED lampen zijn zo in de lampen gedraaid, de lampen zijn gemonteerd en opgehangen: de klus is geklaard. Zeker weten dat vrouwlief in de wolken is, want dit is weer een stapje in de richting van het perfecte huis!

Ben jij ook zo’n thuis klusser?


Lampenfoto via Shutterstock


∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

  • Reply
    Welke boormachine moet ik hebben? | blogpapa.nl
    19 mei 2020 at 06:30

    […] de bocht: het gaat er maar net om waar je hem voor nodig hebt. Stel dat je in het hele huis nieuwe lampen wil ophangen. Dan is een lichtere, groene boormachine wellicht prettiger werken dan zo’n blauw monster. En […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.