Persoonlijk

• Review • | Paper Shooter: propjes knallen als een malle!

Paper Shooter: lekker knallen!

Deden jullie dat vroeger ook? Een propje papier klef-kauwen en dan met een rietje wegschieten? Met name in de klas was dat een populair tijdverdrijf. 🙂 Papieren pijltjes schieten was natuurlijk nog cooler, maar zo’n blitse pijlenschieter kon je niet ongezien meenemen in de klas: een rietje daarentegen… Nu is er een soort van propjesschieter 2.0: de Paper Shooter.

Hoezo propjesschieter 2.0?

Tja, propjes schieten met een rietje is natuurlijk nogal provisorisch. Plus; commercieel aantrekkelijk is het niet. Als speelgoedfabrikant moet je wel met iets heel cools ‘op de proppen’ komen, wil je geld verdienen aan een propjesschieter. Nou, dat is de makers van de Paper Shooter gelukt; het is een absolute übercoole propjesschieter.

Levensecht of niet?

Veel ouders laten hun kids niet met levensechte wapens spelen; ik heb dat ook een lange tijd vermeden. Maar Daan en Jesse zijn inmiddels 9 jaar en beseffen voor mijn gevoel prima het verschil tussen spelen en realiteit. Los daarvan vind ik de Paper Shooter niet écht levensecht. Hij is weliswaar gemodelleerd naar een Kalashnikov met geluidsdemper (voor de kenners 😉 ), maar je ziet heel duidelijk dat het om speelgoed gaat. De styling en de kleuren zijn totaal niet ‘agressief’ en geven de Paper Shooter een stoere maar toch vrolijke uitstraling.

Functionele Paper Shooter

De makers hebben een aantal functies die een echt geweer heeft, weten te ‘vertalen’ naar functies die ook bij de propjesschieter handig en bruikbaar zijn. Dat maakt het misschien allemaal wat ‘echter’ maar het zorgt ook wel voor veel meer beleving. Zo kun je hem in delen demonteren: de complete Paper Shooter is ongeveer 66 centimeter lang, maar je kunt de ‘geluidsdemper’ er afschroeven en de kolf kun je eraf klikken. Drie modellen in één dus. Ook gemakkelijk als je hem ergens in wil stoppen om mee te nemen!

Paper Shooter: 3-delig

Magazijn en patronen

Als je een propje nat papier zomaar in een schieter duwt, raakt die natuurlijk in no time verstopt. Daarom heeft de Paper Shooter een los magazijn, gevuld met tien patronen. Ieder patroon bestaat uit een plastic hulsje waar een nat propje in gaat.

Voordat je kunt schieten, moet je eerst ‘laden’. In iedere huls duw je een nat propje en vervolgens stop je de hulzen in het magazijn. Het magazijn klik je in de schieter. Boven op de schieter zit een spanhendel waarmee je hem opspant. Als je de trekker overhaalt, schiet het propje eruit.

De lege hulzen komen, net als in het echt, na het schieten aan de zijkant uit de schieter waarna je ze weer opnieuw kunt vullen. De Paper Shooter lijkt dus in veel dingen op een ‘echt’ wapen, maar het is toch overduidelijk gewoon ‘echt’ speelgoed.

Paper Shooter: propjes maken

Veiligheidspal

Om maar aan te geven hoe goed ze hebben nagedacht over het ontwerp: de Paper Shooter heeft zelfs een echt werkende veiligheidspal. Net als bij een echt geweer kun je daarmee allerlei ‘ongelukjes´ voorkomen.

Da’s pech; propjes weg!

Bij de Paper Shooter krijg je een zakje met 50 propjes in precies de goede maat. Die hoef je alleen maar even nat te maken en je kunt vooruit. Maar wat als ze op zijn? Is aan gedacht: er zit namelijk een kunststof mal bij waarmee je zelf propjes kunt maken. Je doopt gewoon stukjes wc-papier in wat water en propt ze in de vormpjes van de mal. Even stevig aandrukken en voilà: 20 perfecte propjes!

Conclusie over de Paper Shooter

Onze Daan en Jesse vinden hun Paper Shooter helemaal geweldig! En papa eigenlijk ook, hahaha! Ze schieten op alles wat los en vast zit in de achtertuin. Meestal gebruiken ze ieder propje een keer of vijf; dan valt hij wel ongeveer uit elkaar. Zo kunnen ze dus een hele tijd knallen en daarna hebben ze mooi een rustmomentje terwijl ze een nieuwe voorraad propjes maken. Lekker wat kliederen met een bakje water en wc-papier en daarna weer knallen als een malle.

Pluspunt: Met de mal en één rol wc-papier kun je waarschijnlijk zo’n 500 propjes maken. En alle propjes die niet meer teruggevonden worden, spoelen gewoon weg met de volgende regenbui!

Enige minpunt: de hulzen die uit de schieter vallen, moet je niet kwijtraken. Je hebt er maar 10 en ik heb ze nog nergens los te koop gezien!

Paper Shooter, Spitball Blasterz of Super Blasterz

Als je deze propjesschieter gaat zoeken op internet kom je allerlei namen tegen. Op de verpakking staat in dikke letters ‘Paper Shooter’, op de schieter zelf staat ‘Spitball Blasterz’ en op verschillende websites noemen ze het ‘Super Blasterz’…

https://www.youtube.com/watch?v=_D64s1N_1C8

FACT SHEET:

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Inhoud:
  • Complete 3-delige Paper Shooter
  • Magazijn
  • 10 propjeshulzen
  • Kunststof mal om propjes te maken
  • Zakje met 50 ‘pre-fab’ propjes
 • Gebruiksaanwijzing: De gebruiksaanwijzing hebben we eigenlijk niet eens bekeken, maar het filmpje hierboven laat perfect zien hoe hij werkt!
 • Prijs: de Paper Shooter van Gonher is te koop via Bol.com en kost daar
  € 27,99


totaalscore van de Paper Shooter:

vier boksen

∼∼∼ Op Blogpapa.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ∼∼∼

1 Comment

 • Reply
  • Winactie • | Maak 2x kans op de DVD 'Everest, De Jonge Yeti' |
  9 april 2020 at 13:55

  […] 10-jarige Stoere Mannen vonden het een prachtige film. En die zijn toch overwegend echt wel van de stoere jongensdingen! Natuurlijk: de magische beelden en de prachtige muziek zijn het meest overweldigend op een […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.